Premierul Emil Boc a precizat vineri, la Belgrad, ca nu a cheltuit decat 49,6 milioane de euro din Fondul de rezerva aflat la dispozitia sa si i-a recomandat liderului PSD, Victor Ponta, care a spus recent ca suma s-ar ridica la un miliard de euro, sa consulte Monitorul Oficial pentru a afla cifrele exacte.

"Minciunile pe care le rosteste dl Ponta se aud si de la Belgrad. Eu am folosit, si poate sa consulte Monitorul Oficial, 49,6 milioane de euro din Fondul de Rezerva", a precizat Emil Boc, care a adaugat ca "in 2008 guvernul Tariceanu, pe care il sprijinea si PSD, a folosit 483 de milioane de euro din acest fond".

Primul ministru i-a acuzat pe liderii USL ca "sunt iresponsabili" prin propunerile de amendare a bugetului de stat, care ar "creste suplimentar deficitul bugetar cu inca 3,7%".

"Acesta numai realism nu e (...) Ii invit pe liderii USL sa vada ce fac liderii opozitiei din alte tari, care vin cu propuneri realiste si constructive in aceasta perioada de criza", a mentionat Boc.

Victor Ponta si Crin Antonescu au prezentat recent un set de 10 propuneri pentru bugetul anului 2012, care ar reduce deficitul, sustin ei, cu 0,7% din PIB. Printre acestea figureaza "obligarea primului-ministru de a nu mai folosi fondul de rezerva al guvernului decat pentru situatii de urgenta (catastrofe naturale), in locul alocarii de fonduri primarilor puterii".