Presedintele Traian Basescu s-a intalnit joi, incepand cu ora 12.00, cu parlamentarii la Vila Lac. Potrivit declaratiilor lui Traian Basescu, intalnirea cu parlamentarii nu este una cu scop politic ci pentru a sarbatori, cu o zi in avans, aniversarea zilei de nastere a presedintelui. UPDATE Potrivit surselor Hotnews.ro, presedintele Traian Basescu a primit de la grupul deputatilor PDL drept cadou un tablou care ilustreaza Portul Anvers. La aniversarea zilei de nastere a sefului statului au participat si parlamentari ai UNPR si ai Minoritatilor altele decat cea maghiara. "A fost o atmosfera relaxata, s-a glumit, s-a ciocnit un pahar de vin si s-a vorbit despre evenimentele internationale", au declarat sursele citate.

"Nu e nicio intalnire politica dar este joi si maine parlamentarii pleaca acasa. Am considerat de bun simt ca la implinirea a 60 de ani sa bem impreuna un pahar de vin. [...] Eu am rugat sefii de grupuri parlamentare sa vina," a declarat presedintele Traian Basescu inaintea intalnirii cu parlamentarii. Presedintele a adaugat ca, de ziua sa, nu va veni la serviciu.

"Nu va fi discutata nicio tema politica, mai ales ca am treaba. La ora 18.00 am intalnire cu Fondul [n.r. FMI] si nu vreau sa ma duc nervos dupa discutii politice cu ei. Nu va fi o intalnire politica, nu discutam legi, nu discutam remaniere", a adaugat presedintele Traian Basescu. Intalnirea are loc cu o zi inainte ca seful statului sa implineasca 60 de ani.