Mircea Geoana, a amintit, luni seara, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca, potrivit protocolului Uniunii Social Liberale, "candidatul aliantei pentru functia de presedinte al Romaniei va fi persoana cea mai bine plasata intr-un sondaj de opinie la nivel national".

"Pentru toti cei interesati, protocolul USL prevede la punctul 6.1.2: 'Candidatul Aliantei pentru functia de presedinte al Romaniei va fi persoana cea mai bine plasata intr-un sondaj de opinie la nivel national, realizat prin aplicarea corespunzatoare a prevederilor 4.2.6.'. Asadar, de ce sa ne irosim energiile pentru a comenta un subiect ce va fi de actualitate abia peste cativa ani? Mai bine sa ne concentram cu totii atentia asupra castigarii alegerilor de anul viitor. Cum am mai spus - pentru a ajunge in finala, trebuie sa trecem de semifinala", a afirmat presedintele Senatului.

Mircea Geoana se afla, in perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, intr-o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii, potrivit Agerpres.

Mircea Geoana a declarat, la o emisiune televizata, raspunzand unei intrebari, ca nu exclude o noua candidatura a sa la Presedintie, liderul PSD Liviu Dragnea replicand, la un post radiofonic, ca fostul presedinte al PSD trebuie sa se inscrie in PNL pentru a avea sanse.

Intrebat, sambata, la Realitatea TV, daca exclude o noua candidatura la Presedintie in 2014, Geoana a raspuns: "Aici este ca la Cupa Romaniei la fotbal, sau ca la tenis, la un turneu de tenis: ca sa te califici trebuie sa treci de semifinala. Semifinala aici este cea de anul viitor la alergerile parlamentare si locale, tot ce depinde de mine voi face ca partidul pe care-l reprezint sa castige. Daca voi fi bine plasat in sondaje, de ce nu? Daca vor fi altii mai bine plasati decat mine, vor fi ei".

In replica, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat uimit, duminica, la Europa FM, de dorinta lui Geoana de a participa la o eventuala competitie interna in partid, in urma careia, eventual, sa devina candidat PSD la Presedintie.

"Probabil a fost plecat din tara in ultimul an si jumatate", a spus Dragnea.

El a explicat ca, potrivit celor stabilite in USL, PNL va da candidatul la Presedintie, iar PSD va da premierul.

"Noi avem deja o alianta politica care si-a stabilit niste reguli si niste tinte. Am spus mai devreme - candidatul la Presedintie il va da Partidul National Liberal. Domnul Geoana, ca sa aibe sanse, ar trebui sa treaca la PNL, candidatul fiind dat de liberali. In alta ordine de idei, nu inteleg exact cum e cu semifinalele si cu finala. Domnul Geoana a fost intr-o finala... Nu vorbim de sondaje si de alegeri preliminare interne. Am avut alegeri adevarate. Finala. Pe care tocmai a pierdut-o", a spus Dragnea.