Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, i-a scris presedintelui PC, Daniel Constantin, ca demisioneaza din functiile din PC pentru ca nu a fost intreprins niciun demers pentru organizarea unui congres extraordinar, edilul mentionand ca decizia sa este, de aceasta data, irevocabila, transmite Mediafax.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

Piedone mentioneaza, intr-o scrisoare adresata liderului PC, ca au trecut mai mult de 36 de zile de la momentul in care s-a stabilit demararea procedurilor statutare pentru organizarea unui congres extraordinar. El spune ca decizia sa este irevocabila.

"Cu tot respectul pe care vi-l port, dumneavoastra si Partidului Conservator, va anunt ca au trecut 36 de zile de cand am revenit asupra deciziei de a demisiona din toate functiile politice detinute, ramanand prim-vicepresedinte al Partidului Conservator si presedinte al Organizatiei Bucuresti, pana la organizarea Congresului Extraordinar, conform prevederilor statutare. Intrucat nu s-a intreprins niciun demers pentru organizarea acestui congres, revin la decizia pe care am luat-o intial, pe data de 21.09.2011, cand am anuntat ca demisionez din toate functiile politice, ramanand un simplu membru, ce isi va achita la zi cotizatia. Asigurandu-va din nou de tot respectul meu, va anunt ca de aceasta data, decizia mea este irevocabila", scrie Piedone.

Piedone precizeaza ca organizarea Congresului extraordinar este un demers care se dovedeste, astfel, a fi peste capul presedintelui PC. "Consider ca este peste puterea dumneavoastra de decizie organizarea acestui congres, astfel incat, de acum inainte, ma voi bucura de calitatea mea de simplu membru al Partidului Conservator", scrie edilul.

El adauga ca stie ca vor incepe atacuri politice la adresa sa.

"Stiu ca de maine, nu prin vointa dumneavoastra, ci, printr-o vointa politica impusa, vor incepe atacuri, se vor dezvolta subiecte, se vor face scenarii si presupuneri legate de viitor si de persoana mea. Toate aceste posibile viitoare critici, ale dumneavoastra sau ale colaboratorilor dumneavoastra, prezenti si viitori, v-as ruga sa vi le asumati, pentru ca eu, Cristian Popescu-Piedone, nu am tradat pe nimeni si nu voi trada, ci voi ramane loial intotdeauna cetatenilor Sectorului 4. Ii asigur din nou pe acestia de faptul ca, indiferent de hainele pe care le voi imbraca din 2012, orice pas pe care il voi face va fi in strictul lor interes si le va aduce beneficii directe si imediate. Asa sa imi ajute Dumnezeu, atat mie, cat si dumneavoastra, pentru evolutia amandurora!", scrie liderul PC.

Presedintele PC, Daniel Constantin: Probabil ca Piedone se va mai razgandi o data, de doua ori

"Probabil ca se va mai razgandi o data de doua ori, avand in vedere inconsecventa lui din ultimul timp. E o decizie a domnului Piedone pe care o respect, nu o inteleg si nu cred ca este justificata. Nimeni, nici macar dansul, nu a mai solicitat convocarea Congresului extraordinar dupa revenirea la prima decizie. (...) Straniu, ciudat, dar deja ne-am obisnuit cu domnul Piedone. Ramane coleg de partid inteleg si-l voi trata cu respect asa cum tratez toti colegii de partid', a afirmat pentru Agerpres, presedintele PC, Daniel Constantin.

Liderul PC a adaugat ca scrisoarea deschisa, din informatiile sale, nu a ajuns la sediul central al partidului joi seara.

"Ieri (miercuri - n.r.) discutam cu domnul Piedone la telefon despre planurile de organizare a Bucurestiului pentru alegerile din 2012, iar astazi ( joi - n.r.), fara niciun fel de informare, vad ca primarul decide altceva", a spus presedintele conservatorilor.

Daniel Constantin a adaugat ca nu doreste sa comenteze mai mult pe marginea acestui subiect pana cand nu va avea o discutie fata-n-fata cu Piedone, dar a subliniat ca, "orice asociere a acestuia directa sau indirecta cu oricare din partidele lui Basescu aflate la putere va face ca cetatenii sectorului 4 sa-l sanctioneze electoral".