​Fostul premier, Adrian Nastase, scrie intr-o postare pe blogul personal despre imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale, aducand in discutie solicitarea Monicai Macovei de a fi modificata Strategia nationala anticoruptie: "In 2003, sub regimul «cripto-comunist» si «ticalosit» al guvernului PSD, a fost revizuita Constitutia, in principal pentru a permite ratificarea tratatelor de aderare la NATO si la Uniunea Europeana. Cu acel prilej, au fost facute insa mai multe modificari, intre altele, ELIMINAREA imunitatii parlamentare pentru fapte penale", scrie Nastase.

In postarea intitulata "Sunt aproape opt ani, de cand diversi idioti continua sa vorbeasca despre imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale", fostul premier noteaza ca art. 72, parag. 1 din Constitutie acorda imunitate doar pentru "voturile sau opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului", in timp ce parag. 2 dispune trimiterea in judecata penala, de catre Parchetul de pe langa ICCJ, "pentru fapte care nu au legatura cu voturile sau cu opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului".

In acest context, liderul social-democrat scrie: "Si atunci, te intrebi cum «geniul» justitiei romanesti, fostul procuror ceausist, actual europarlamentar sinecurist, Monica Macovei, poate sa ceara, cu aplomb, modificarea Strategiei nationale anticoruptie, prin modificarea Regulamentelor Camerelor, astfel incat «procedura de ridicare a imunitatii sa presupuna ca: 1) decizia sa se ia in plen in maximum 48 de ore de la primirea cererii; 2) votul sa fie la vedere ; 3) decizia sa fie luata fara analiza probelor…»"

"Intrebarea este cum sa ridici ceva care nu mai exista. Nici macar cu Viagra nu cred ca se mai poate obtine un astfel de rezultat. Chiar si in 48 de ore. Acest personaj a fost ministru al justitiei si duce acum la Bruxelles batalii cu oponentii politici, in numele lui Basescu, pentru a le ridica, iata, o imunitate care nu mai exista de 8 (opt) ani!", afirma fostul prim-ministru.

Citeste postarea integrala pe blogul lui Adrian Nastase