Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Consiliul National al partidului, ca, desi ii admira pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase, nu poate si nu are cum sa mai fie ca acestia, pentru ca lumea si Romania s-au schimbat, transmite Mediafax.

"Am spus si o sa spun tot timpul cat de mult ii admir pe Ion Iliescu si pe Adrian Nastase, dar eu nu pot si nu am cum sa mai fiu ca Ion Iliescu sau Adrian Nastase, pentru ca lumea si Romania s-a schimbat si pentru ca in 2012 noi trebuie sa fim cei care intelegem aceasta schimbare, noi suntem cei de la care oamenii asteapta nu solutii pentru trecut, nu doar de inlaturare a celor de la putere, ci mai ales sa schimbam ceea ce este rau in Romania si sa intelegem realitatile cu care Romania se va confrunta in 2012-2016", a spus liderul PSD.

Pe de alta parte, presedintele PSD a declarat ca acest partid nu trebuie sa mai piarda vreodata din cauza liderului sau.

"Nu cred ca acest partid trebuie sa mai piarda vreodata din cauza liderului sau. Nu cred ca munca noastra, a tuturor, mai poate sa fie stricata de greseala unuia dintre noi. Cred ca esti un adevarat coleg si un adevarat membru al PSD daca intelegi cand faci rau partidului stand in prima linie sau intr-o anumita functie si, daca intelegi, iti ajungi colegii aparandu-i de ceea ce inseamna opinia publica, de ceea ce inseamna o mass-media care va fi cu noi la putere mai critica decat este cu puterea actuala", a afirmat acesta.

El a dat asigurari ca, daca vreodata va deveni "o vulnerabilitate" pentru partid, el isi va da demisia.

Victor Ponta le-a cerut totodata social-democratilor sa nu vina in seara zilei alegerilor la sediul central al PSD, de pe Bulevardul Kiseleff, pentru ca nu va fi nimeni acolo.

"Fiecare va sta la el in circmscriptie, va numara voturi, va fi atent, sa nu mai ne mai culcam seara victoriosi si sa ne trezim dimineata infranti. Fiecare sta acasa, se ocupa sa nu ne fure voturile, se ocupa sa se voteze corect, sa se numere corect si abia atunci vom putea sa sarbatorim victoria noastra", a tinut sa precizeze liderul PSD.