Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat pentru Gandul ca zece mii de telefoane mobile vor fi distribuite bucurestenilor, cu scopul de a "tine legatura cu oamenii", relateaza agentia Mediafax.

Vanghelie a explicat cum a ajuns sa imparta zece mii de telefoane mobile in Capitala: "Ne pregatim pentru campania electorala si vrem sa stim care sunt problemele celor din Bucuresti. Avem un sistem prin care am impartit fiecare strada de Bucuresti, avem cate un om cu care sa tinem legatura pe fiecare strada. Este reprezentantul nostru zonal, nu este membru de partid. Avem fiecare alee, strada impartita stanga, dreapta si cineva raspunde de fiecare portiune".

"Nu este vorba de mita electorala. Omul care primeste telefonul mobil nu il foloseste in interes personal. Daca in zona de care raspunde se intampla ceva, sunt probleme cu lumina, cu apa, el va suna la partid sa ne aduca la cunostinta, iar noi vom incerca sa rezolvam problema. Trebuie sa stim ce problema are fiecare, ca sa il putem ajuta", spune social-democratul.

Marian Vanghelie a dezvaluit si cat costa intreaga operatiune, care pentru inceput se va desfasura in Sectorul 5, sustinand ca nu se va plati niciun leu pentru telefoane.

"Nu vom plati niciun leu pentru aceste telefoane. Am vorbit cu o firma de telefonie mobila pentru zece mii de telefoane in prima faza. Le vom face abonamentul minim de doi, trei euro, dar in care vor avea foarte multe minute in grup, dar si minute nationale. Important este ca noi sa tinem legatura cu oamenii. Ei pot suna sa ne spuna ce probleme sunt".

PSD Bucuresti a realizat si o lucrare sociologica in Capitala, care acopera 700.000 de case. "Stim de ce le place bucurestenilor de Crin Antonescu, de ce il vor pe Victor Ponta, stim totul", a declarat Marian Vanghelie.

Surse din PSD Bucuresti au precizat ca studiul sociologic a fost realizat dupa "reteta" folosita si de socialistii austrieci.

Social-democratii din Capitala sustin ca stau bine in sondajele partidului avand o cota de 38%, spre deosebire de PNL 24%, PDL 18% si Partidul Poporului 12%.

"Am vrut sa aducem 5.000 de reprezentanti zonali la Sala Palatului si apoi inca 5.000 si apoi alti 5.000 sa chemam conducerea PSD sa vina sa le vorbeasca, dar ideea a fost abandonata", au declarat cei din conducerea PSD Bucuresti. Potrivit acestora, reprezentantii zonali vor avea un rol si in ziua alegerilor ei urmand sa fie repartizati in sectiile de vot pentru supravegherea scrutinului.

In campania din 2008, candidatul Marian Vanghelie a impartit telefoane mobile cu cartele pre-pay in Sectorul 5.

Pe cutia telefonului mobil era inscriptionat mesajul: "Sunati-l pe Vanghelie".