Europarlamentarul Monica Macovei a declarat miercuri, pentru Mediafax, ca nu pleaca din PDL la cererea lui Cezar Preda sau a altcuiva si ca obiectul sau politic nu este crearea unui alt partid, ci reformarea clasei politice de tranzitie. Intr-un interviu pentru ziarul Ring, deputatul PDL Cezar Preda a acuzat-o de ipocrizie pe Monica Macovei, in legatura cu criticile acesteia la adresa PDL, mentionand ca vicepresedintele formatiunii nu are decat sa-si faca propriul partid, alaturi de Sever Voinescu, Cristian Preda si Teodor Baconschi.

Monica MacoveiFoto: HotNews / DP

"Nu plec din partid la cererea lui Cezar Preda sau a altcuiva. Deciziile privind viitorul meu politic imi apartin si le iau doar raportate la obiectivele mele politice", a spus Monica Macovei.

Ea aratat ca acum se afla in PDL si isi promoveaza principiile pana la capat, ca vrea ca PDL sa fie un partid "modern si receptiv la idei si oameni noi". "PDL trebuie sa fie un partid deschis, de la care sa invatam unii de la altii", a mentionat Macovei.

Cezar Preda o acuza pe Macovei de ipocrizie: Sa-si faca partid cu Baconschi, Voinescu, Lazaroiu

Intr-un interviu pentru ziarul Ring, deputatul PDL Cezar Preda a acuzat-o de ipocrizie pe Monica Macovei, in legatura cu criticile acesteia la adresa PDL, mentionand ca vicepresedintele formatiunii nu are decat sa-si faca propriul partid, impreuna cu Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Cristian Preda, Sebastian Lazaroiu si Valeriu Stoica.

Cezar Preda

Cezar Preda

Foto: Rompres

"Daca vrea sa faca un partid de dreapta autentic, sa-i ia de mana pe cei trei-patru colegi, si sa faca acel partid. Sa faca partidul asta cu domnul Sever Voinescu, cu domnul Baconschi, cu domnul Cristian Preda. Domne, cine i-a impiedicat? Am inteles, nu se mai pot uita la noi, nu le plac figurile noastre si nu numai ale noastre, ca noi am iesit din decor. Pai ce vrea, sa-i omoare pe toti si sa ramana dansii patru cu 41 de filiale, cu 41 de organizatii judetene care au sute de mii de membri? Nu, e clara treaba, ca noi nu ne regasim in profilul facut de domniile lor. Sa faca un partid nou, cu ce orienatare vor, ca va fi ordoliberal, ca e pur de dreapta, ca il are pe domnul Valeriu Stoica ideolog, sa-l faca, domnule, cine ii opreste? Si cu domnul Lazaroiu, sa o ia si pe Alba ca Zapada si sa faca un partid modern, domnule, extraordinar, care va fi votat de toata suflarea din Romania care munceste, nu de Romania care nu are bani. Sa faca partidul asta si va dati seama ca ar castiga alegerile cu 51%?", spune Cezar Preda.

Fostii ministrii ai Justitiei Valeriu Stoica si Monica Macovei au afirmat, vineri, la o dezbatere a ISP, ca nu sustin initiativa legislativa a democrat-liberalului Cezar Preda potrivit careia anumiti ofiteri de informatii pot face parte din organe de cercetare penala speciala.

Macovei a declarat, vineri, ca actuala clasa politica este "cel putin obosita de tranzitie" si ca este nevoie de una curata, in care partidele sa-i filtreze pe cei pe care ii primesc, aratand ca saluta Noua Republica.

Macovei anunta, pe 3 octombrie, ca in cel mult zece zile, comisia de analiza a partidului va propune premierului Emil Boc ce sefi de agentii si secretari de stat trebuie sa plece din Guvern, pe baza audierilor a aproximativ 50-60 de persoane aflate in astfel de functii.

Dupa 10 zile, senatorul PSD Dan Sova a semnalat, intr-un comunicat, ca perioada anuntata de eurodeputatul PDL a trecut.

Macovei declara, pentru Mediafax, raspunzandu-i lui Sova, ca evaluarea celor numiti in functii de catre PDL va fi finalizata in curand, ea mentionand ca PSD s-ar uita, mai bine, in propria ograda.

Cu privire la interviul pe care i l-a acordat lui Cristian Patrasconiu pentru cartea 'Noua scoala de gandire a dreptei', Monica Macovei mentioneaza, intr-un comunicat de presa remis Agerpres, ca acesta a fost realizat in luna iunie si nu poate fi privit in contextul declaratiilor sale recente privind evaluarile interne din PDL.

"As vrea sa fac un partid nou. Trebuie un partid nou. Nu stiu insa daca as putea, privind in mod practic la cerintele infiintarii unui partid politic (…)", declara europarlamentarul PDL pentru Cristian Patrasconiu.