Presedintele PDL Bucuresti, Elena Udrea, a declarat ca vicepresedintele PDL Alba Silviu Bian, arestat preventiv pentru luare de mita, ar trebui exclus din partid, aratand ca este o mare frustrare la nivelul oamenilor din partid, care muncesc si isi fac treaba corect si au de suferit din cauza unor colegi precum Bian, relateaza Mediafax.

Udrea a spus, inainte de sedinta de luni a BPN, ca in mod cert trebuie discutat acest caz, adaugand ca nu vede niciun motiv sa fie amanate deciziile legate de cei care afecteaza imaginea partidului.

"Este pacat de toata munca pe care colegii nostri o depun si de tot efortul pe care il pun daca se intampla astfel de cazuri si noi nu reactionam", a precizat Udrea.

Ea a mai spus ca Bian trebuie exclus din partid. "Cred ca nu mai e loc de pretexte pentru a nu exclude un membru care se afla in situatia aceasta", a adaugat Elena Udrea.

Intrebata in legatura cu criticile aduse de europarlamentarul Cristian Preda partidului privind cazul Bian, Elena Udrea a precizat ca, de regula, nu este de acord cu faptul ca Preda face declaratii in afara partidului, dar de data aceasta ii intelege nemultumirea.

"Este o mare frustrare la nivelul oamenilor din PDL care chiar muncesc pentru partidul asta, isi fac treaba corect si au de suferit din cauza unor colegi precum domnul Bian", a mai spus Udrea.

Premierul Emil Boc l-a demis pe Silviu Bian din functia de presedinte al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.

Secretarul de stat Silviu Bian, presedinte al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, Tribunalul Bucuresti admitand, duminica, propunerea procurorilor anticoruptie, care il acuza pe demnitar de luare de mita.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca seful ANOFM, Silviu Bian, ar fi trebuit suspendat automat din partid, dar nu se intampla asa pentru ca nici Statutul nu o permite, nici PDL nu este dispus sa actioneze prompt, fiind aservit interesului "unor insi vicleni, care au pervertit sensul prezumtiei de nevinovatie".