Prim-vicepresedintele democrat-liberal Sorin Frunzaverde a declarat, luni, inainte de sedinta Biroului Permanent National (BPN), ca Silviu Bian este automat suspendat din PDL potrivit statutului partidului, relateaza Agerpres.

Prim-vicepresedintele PDL a declarat ca BPN va discuta luni cazul Bian si ca in opinia sa, exprimata si in alte situatii similare, trebuie sa existe mai intai o pronuntare clara din partea justitiei.

"Cred ca trebuie sa avem un rezultat din partea justitiei, unul concret. Vom discuta astazi subiectul. Intotdeauna spun ca, in asemenea cazuri, trebuie sa vedem o hotarare judecatoreasca, sa aiba loc o pronuntare clara din partea justitiei", a declarat Sorin Frunzaverde.

Fruntasul PDL a precizat, insa, ca urmare a arestarii sale, Silviu Bian este oricum suspendat din PDL, potrivit statutului partidului.

"In mod normal, el devine automat suspendat din partid. Este in situatia in care este, ce mai poti sa spui...", a declarat prim-vicepresedintele democrat-liberal, care a mai adaugat ca un astfel de caz aduce, inevitabil, si prejudicii de imagine PDL.