Liderul social-democrat Victor Ponta are programata, miercuri, o intrevedere la Madrid cu premierul spaniol Luis Zapatero. Anuntul a fost facut de presedintele PSD intr-o conferinta de presa desfasurata duminica la Bacau, potrivit Agerpres. Victor Ponta a explicat ca intalnirea a fost fixata in cursul discutiilor purtate joi in capitala Spaniei de o delegatie a PSD condusa de Rovana Plumb cu ministrul muncii din Guvernul spaniol despre problema accesului romanilor pe piata muncii din Spania.

"Pe baza a ceea ce au discutat Rovana Plumb si colegii mei social-democrati cu ministrul muncii spaniol, miercuri voi avea o intalnire, la Madrid, cu domnul Zapatero, primul ministru al Spaniei", a spus Ponta.

Victor Ponta a mai precizat ca delegatia PSD "a primit cateva semnale si rezultate extrem de incurajatoare" , dar a perceput "foarte clar" si faptul ca "de la actualul Guvern al Romaniei nimeni nu a vorbit pana acum cu autoritatile centrale din Spania despre ce se intampla cu romanii de acolo, daca mai primesc sau nu permise de munca".

Victor Ponta a spus ca, in cursul prezentei sale la Madrid, va incerca "atat cat este posibil din postura de opozitie pe care o are in prezent PSD" sa obtina "ceea ce guvernul nu a realizat, adica garantii privind continuarea accesului romanilor pe piata muncii din Spania, dar si garantarea drepturilor concetatenilor romani, peste un milion, care traiesc in Spania".

"Daca Guvernul Romaniei si domnul Boc (...) nu pot sa-si faca treaba fata de cetatenii romani, incercam sa o facem noi din opozitie, astfel ca anul viitor, fiind la guvernare, sa facem mai mult pentru ei", a mai spus Victor Ponta.

Liderul PSD s-a aflat in a doua jumatate a saptamanii la Bacau pentru a se intalni cu membrii conducerii organizatiei social-democratilor din judet, evaluand, intre altele si functionarea USL Bacau, dar si pentru a lua parte, in calitate de concurent, la Raliul automobilistic al Moldovei.