Aproximativ 1000 de democrat liberale s-au intalnit, sambata, la Palatul Parlamentului pentru a o reconfirma in functia de presedinte al OFPDL pe Sulfina Barbu. Dupa retragerea candidaturii Andreei Vass pentru sefia PDL, miza alegerilor a disparut, Barbu fiind unica aspiranta la fotoliul organizatiei. In schimb, liderii PDL ca Emil Boc, Elena Udrea, Ioan Oltean si Roberta Anastase, prezenti la eveniment, s-au intrecut in complimente la adresa colegelor de partid, dar nu au uitat discursurile mobilizatoare. "Avem nevoie de dumneavoastra", "Trebuie sa mergeti in teritoriu sa explicati masurile luate de Guvern", "Nu putem lasa tara pe mana dinozaurilor populisti Ponta si Antonescu" - au fost mesajele transmise de conducerea PDL femeilor democrate liberale.

Emil Boc la Conventia OFPDLFoto: Agerpres

Conventia Nationala a femeilor democrat liberale a fost mai degraba un exercitiu de imagine pentru conducerea partidului decat un eveniment cu miza politica. Un episod relevant in acest sens a fost la sosirea liderilor Emil Boc, Roberta Anastase, Ioan Oltean si Elena Udrea. Cei patru au fost inconjurati de camerele de luate vederi pana la intrarea in sala in timp ce, Sulfina Barbu a trecut neobservata de presa.

Liderii democrat liberali s-au intrecut in a elogia calitatile femeilor si munca pe care care acestea au depus-o in folosul partidului. Primvicepresedintele PDL, Roberta Anastase a facut un scurt istoric al organizatiei de femei evocand momentul cand acestea au protestat cu caruciorele impotriva guvernarii Nastase si le-a explicat pedlistelor ca este nevoie de mobilizare in campanie electorala.

"Acum e nevoie de fiecare dintre noi pentru ca prin aceasta guvernare ne-am asumat toate masurile dificile si nepopulare si trebuie explicate pentru ca au fost masuri corecte si trebuie explicate, pentru ca e drept ca PDL sa recastige increderea in oameni", a declarat Anastase.

Anastase nu a ratat ocazia sa arunce sageti catre presedintele PSD, Victor Ponta. Aparent oamenii care sunt eleganti in aparitii, se exprima foarte urat si, ma refer la domnul Ponta carem nu intelege ca a jigni o femeie nu insemana sa faci un atac politic ci insemana pur si simplu sa faci un atac la bunul simt. Nu poti sa stai patru ani la guvernare daca nu ai sapte ani de acasa" .

Femeile democrate nu au uitat de presedintele Traian Basescu, Elena Udrea fiind cea care a subliniat ca seful statului "este cel mai deschis" pentru promovarea acestora in functii importante. "Mai toate femeile care au astazi functii importante din PDL au fost sustinute macar la inceputul carierei de Traian Basescu. Asa se face ca avem, ca partid, femei in cele mai inalte functii din stat din ultimii 20 de ani(...) In opinia mea exista femei in PDL care pot ocupa functia de prim ministru" a declarat Udrea.

Secretarul general, Ioan Oltean le-a indemnat pe femeile democrat-liberale sa lupte pentru a prelua puterea in politica pentru ca barbatii nu o vor ceda de bunavoie. "Vreau sa va spun cu toata responsabilitatea puterea niciodata nu s-a dat, puterea s-a luat. Sa nu asteptati sa va dam noi barbatii puterea ca n-o sa v-o dam. Incercati sa o luati"

Oltean le-e curtat pe reprezentantele sexului frumos dar nu l-a neglijat nici pe seful sau de partid Emil Boc. "Se spune ca in spatele unui barbat puternic sta intodeauna o femeie puternica, de multe ori este un adevarat dar, se mai spune astazi ca in spatele unor femei puternice stau barbati puternici. (...) Avem femei puternice care sunt azi ministri, in spatele carora sta un barbat puternic, cine altul decat premierul Emil Boc", a punctat secretarul general al PDL.

Oltean le-a cerut colegelor de partid sa se implice in 2012 in campania electorala."Anul viitor este anul dumneavoastra. Partidul are nevoie de dumneavoastra. Ati dus partidul la guvernare, l-ati mentinut la guvernare, va rog sa-l aduceti din nou la guvernare in 2012. Fara dumneavoastra partidul nu poate ajunge la guvernare', a mai spus acesta.

Vicepresedintele PDL, Elena Udrea a vorbit despre discriminarea femeilor in politica romaneasca si recomandarile pe care le-a primit cand si-a inceput cariera in acest domeniu."Cand am pornit in politica, mi s-a recomandat sa ma transform in femeia barbat ca sa fiu credibila, insa am refuzat pentru ca mi s-a parut ipocrit si nedrept. Dupa ani de zile in care am demonstrat ca o femeie poate munci si pe tocuri, pot sa spun ca tine de noi sa schimbam perceptii, sa schimbam mentalitati sa fim mai multe in functii publice", a declarat Udrea.

Premierul Emil Boc si-a inceput discursul multumindu-le femeilor PDL ca au contribuit la succesele electorale ale partidului si a laudat profesionalismul de care acestea dau dovada. " In prezent, am sansa sa colaborez in guvern cu doamne profesioniste care stiu ce inseamna lucrul bine facut si vointa de a merge pana la capat pentru a lua acele decizii necesare tarii", a spus Boc.

Premierul le-a impartasit femeilor democrat-liberale prioritatile politice ale PDL: revizuirea Constitutiei si reorganiarea administrativ-teritoriala a tarii. Boc a trecut la atacuri impotria Opozitie spunadu-le ca PDL nu-si permite sa lase tara pe mana USL.

"Ponta si Antonescu au ramas dinozaurii politicii romanesti, ei refuza sa colaboreze cu puterea pentru reformarea Constitutiei pentru introducerea confiscarii averilor facute prin acte de coruptie. Acesti Gica contra ai politicii romanesti ar face orice numai ca Romania sa nu mearga pe drumul bun pentru ca ei sa poata obtine un efemer succes electoral (...) Ce ar ajunge tara asta daca Ponta ar ajunge premier? Este exact daca l-ai pune pe domnul Goe sa fie director la scoala care l-a lasat repetent. Asta ar insemna daca Ponta ar fi premier", a spus Boc.

Dupa discursurile in forta, liderii PDL s-au retras nu inainte insa, de a face poze cu delegatele din toata tara. Elena Udrea a fost in centrul atentie, sedinta foto prelungindu-se mult peste timpul acordat de aceasta evenimentului. Si premierul Emil Boc in drum spre iesire le-a intrebat pe doamne de santate iar secretarul general al PDL, Ioan Oltean le-a facut complimente acestora pe hol la o cafea.