Premierul Emil Boc a anuntat, sambata, in cadrul Conventiei nationale a femeilor PDL ca in proiectul de buget nu s-a luat in calcul vreo analiza care sa duca la impozitarea pensiilor.

"Odata cu finalizarea legii bugetului de stat va fi stabilitasi politica de salarii si pensii si, in proiectul de buget, nu s-a luat in calcul si nu existain evidenta vreo analiza care sa duca la impozitarea pensiilor, asa cum s-a tot vorbit in presa", a declarant presedintele PDL, Emil Boc.

"Pe 24 noiembrie, Uniunea Europeana va face cunoscuta prognoza de crestere economica a tuturor tarilor din UE. In baza acestei prognoze si Romania isi va definitiva bugetul si, evident, in urma discutiilor cu FMI si Comisia Europeana, vom stabili si nivelul deficitului bugetar, in jur de 3%, dar depinde cat va fi in jur de 3% de prinderea in bugetul de stat a pierderilor pe care le au companiile de stat," a adaugat premierul.

Boc a adus in discutie si problema companiilor de stat asigurand ca vor fi luate masurile necesare pentru punerea in aplicare a unei strategii de management. "Implementarea strategiei managementului privat la companiile de stat se va face, nu este o masura apreciatain totalitate de clasa politica dar este una extrem de importanta pentru tarasi o vom implementa", a declarat presedintele PDL.