Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat sambata la Pitesti ca Victor Ponta si Crin Antonescu "au ramas ultimii dinozauri populisti din Uniunea Europeana", sustinand ca solutiile lor "de a promite marea cu sarea" nu mai sunt promovate nicaieri in lume, relateaza Mediafax.

"Ponta si Antonescu au ramas ultimii dinozauri populisti din Uniunea Europeana si o spun cu maxima responsabilitate. Solutiile lor de a vinde luna de pe cer, de a promite marea cu sarea, de a majora deficitul bugetar, aceste solutii promovate de Ponta si Antonescu nu le mai promoveaza nimeni in lume, nici macar in tarile guvernate de guverne de stanga. In Grecia sau in Spania, nici acolo, nu se mai vorbeste aceasta limba a populismului economic al lui Ponta si Antonescu", a spus Emil Boc.

Liderul PDL a precizat ca "peste tot in Europa solutiile, indiferent ca sunt guverne de dreapta sau guverne de stanga aflate la putere, sunt tot de centru dreapta".

"In 16 tari din Uniunea Europeana avem guverne de dreapta si centru dreapta, exact ca si in Romania. Ce inseamna asta? Ca peste tot in Europa solutiile, indiferent ca sunt guverne de dreapta sau guverne de stanga aflate la putere, solutiile sunt tot de centru dreapta. Adica acele solutii care, spus pe romaneste, te obliga sa cheltuiesti cat produci, iar ce imprumuti sa duci in dezvoltare, in investitii, in locuri de munca, ca sa ai posibilitatea sa returnezi acele imprumuturi", a afirmat Boc.

De asemenea, el a mentionat ca "marii finantatori" le cer tarilor din Uniunea Europeana care au "datorii mari si deficite mari, sa-si ajusteze cheltuielile dupa cat produc", astfel incat sa prezinte garantii ca pot sa returneze acele datorii.

Emil Boc a mai spus ca "drumul acestui populism", referindu-se la "cuplul Ponta - Antonescu", se apropie de sfarsit.

"Romanii nu mai pot fi pacaliti, pentru ca si ei vad ce se intampla in Europa. Fiecare roman, intr-o forma sau alta, are o ruda mai apropiata sau mai indepartata care a fost sau a auzit ce s-a intamplat in Europa. Si de aceea, si in Romania, drumul acestui populism, cuplul Ponta si Antonescu, se apropie de sfarsit", a declarat Boc.

Presedintele PDL, Emil Boc, Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Wiliam Branza, Theodor Paleologu si Florin Popescu au participat, la Pitesti, la sedinta de constituire a Comisiei de justitie, drepturi cetatenesti si relatii externe a PDL.