Victor Ponta a declarat vineri ca primele trei masuri pe care le-ar lua partidul sau cand va ajunge la guvernare vizeaza fiscalitatea in trei trepte, reducerea contributiilor sociale si reducerea la jumatate a cheltuielilor materiale ale institutiilor de stat, transmite Agerpres.

"Din punctul de vedere al masurilor economico-fiscale, cred ca trebuie introdus sistemul de fiscalitate pe care noi l-am lansat, acela cu trei trepte, cred ca trebuie reduse cotele de contributie la asigurarile sociale si cred ca trebuie reduse la jumatate, din prima zi a guvernarii, cheltuielile cu bunuri si servicii ale institutiilor publice centrale si locale", a spus Victor Ponta intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PNL Cluj.

Ponta a mai spus ca e nevoie de disponibilizarea celor angajati pe criterii politice.

"Trebuie sa dam afara in primul rand cei 6.500 -acum s-au mai inmultit- de oameni care au fost angajati pe criteriu pur politic. Eu nu cred ca cei 6.500 de sefi de la PDL si UNPR trebuie sa-i schimbam din functie si sa punem PSD-isti si PNL-isti. Nu! Trebuie sa desfiintam cele 6.500 de posturi. Cred ca trebuie sa desfiintam si putem sa continuam cu restructurarea sectorului bugetar, dar atentie!: niciodata, cel putin cat va fi PSD la guvernare, nu se fac reducerile de la sanatate, educatie si politie. Acestea trei nu!. Din toate celelalte poti sa faci restructurari. Guvernul Boc n-a redus de nicaieri decat de la profesori, medici si politisti", a mai spus Victor Ponta.