Subiectul privind reorganizarea teritoriala trebuie inchis pana dupa alegeri, intrucat pana atunci nu exista "conditiile pentru o astfel de reorganizare", a declarat, vineri, vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, relateaza Agerpres.

"In momentul de fata credem ca acest subiect trebuie inchis in sensul in care acum, pana la alegeri, nu sunt create conditiile pentru a reorganiza teritorial Romania. Dupa alegeri e altceva, se poate discuta si inainte de alegeri si sa se cada la o intelegere daca este o varianta viabila pentru colegii din coalitie, dar nu se poate face inainte de alegeri si noi atunci am zis mai bine sa inchidem subiectul pentru ca atunci in fiecare saptamana vin nu stiu cate variante. Sincer, noi oficial, nici nu avem aceste variante", a aratat Borbely.

Politicianul a subliniat ca trebuie analizat si trebuie vazut cate legi trebuie modificate pentru a reorganiza teritorial tara si ca nu ar fi indicat sa se intre in campania electorala pentru alegerile de anul viitor cu aceste neclaritati.

"Noi nu putem intra in alegeri - ati vazut deja e o atmosfera de pre-campanie - nu putem noi intra in alegeri cu aceste semne de intrebare. Trebuie discutat, chiar daca e nevoie, stiu eu sau daca exista posibilitate si se inteleg toti cei din coalitie, dar numai dupa alegeri. Noi am avut o alta propunere si acest lucru e prevazut in Protocolul cu PDL, UNPR si cu minoritatile - acele regiuni economice. Noi avem o lege depusa in Parlament, care se poate face imediat de exemplu (...). Noi in Protocolul cu colegii din coalitie nu avem nimic prevazut de reorganizarea teritoriala", a subliniat reprezentantul UDMR.

Laszlo Borbely a sugerat astfel colegilor de coalitie sa se tina de protocol si sa se ocupe de alegeri.

"Haideti sa ne tinem de Protocolul coalitiei, sa ne ocupam de alegeri, de legea alegerilor, care toata lumea trebuie sa stie cum vor fi aceste alegeri organizate, comasate sau separat, cum va arata legea alegerilor generale si atunci restul lucrurilor care nu le putem rezolva acum sa mai lasam ceva si dupa 2012", a accentuat Borbely.