"Si asa suntem pielea p...i", este replica rostita de presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, in timp ce insotea delegatia de la centru, formata din Victor Ponta, Liviu Dragnea, Dan Nica si Constantin Nica, potrivit unei inregistrari video publicate de Vrancea Media. Oprisan ii spune lui Ponta ca ar vrea sa fie prefect, nu inainte de a remarca: "Acum si-n partid e criza...".

Iata mai jos transcrierea discutiei filmate de ziaristii de la Vrancea Media la deschiderea Festivalului Bachus:

Cristian Dumitrescu: "Subprefect nu-i bine? Nu-i tot aia?"

Liviu Dragnea: "...cine are presedinte..."

Victor Ponta: "De data asta e invers, imi pare rau"

Marian Oprisan: "Pai eu in conditiile astea, daca nu se schimba nimic la noi si asa suntem pielea p...i. Acuma si-n partid e criza... (n. r. nu se intelege mai departe)"

Marian Oprisan: "Pai eu vreau sa fiu prefect!"

Victor Ponta: "Vrei prefect?"

Marian Oprisan: "Da"

Imaginile pot fi urmarite aici.

UPDATE PSD Vrancea admite folosirea unei experii "licentioase" in dialogul purtat intre Marian Oprisan si Victor Ponta, dar precizeaza, intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro, ca era vorba de un "dialog era unul privat, purtat intre doi colegi si prieteni".

"Ori, aceasta discutie avuta intr-un spatiu public a fost inregistrata de catre un ziarist local, aflat in solda PDL, si denaturata complet. Ulterior, au fost publicate fraze scoase din acest dialog, interpretate dupa bunul plac, iar discutia a fost transformata intr-o facatura de presa careia i s-au dat conotatii politice", se arata in comunicatul citat.

Marian Oprisan considera ca este vorba de "o noua facatura politica conceputa in laboratoarele de propaganda si manipulare ale regimului Basescu-PDL, coordonate de catre Dan Andronic".

Presedintele PSD Vrancea afirma, pentru "acea parte a mass-media care nu este abonata la pusculita PDL, ca discutiile purtate cu Victor Ponta in dupa-amiaza zilei de 30 septembrie 2011, in Piata Unirii din municipiul Focsani faceau referire la statutul pe care presedintii de Consilii Judetene il au in raport cu Prefectii, ca urmare a politicii de centralizare practicata de PDL".

"In acest sens, domnul Marian Oprisan a aratat ca presedintii Consiliilor Judetene nu au statutul si atributiile pe care ar trebui sa li-l confere votul uninominal, fata de prerogativele unui prefect, in fapt un functionar aflat in slujba Guvernului, numit si nu ales. De asemenea, domnul Marian Oprisan a mai aratat, pe parcursul discutiilor cu Victor Ponta, ca PDL ia decizii care sunt total impotriva principiilor europene de descentralizare si de delegare de atributii catre regiuni".

"Consideram ca un astfel de 'material de presa' a devenit stire de interes doar ca urmare a faptului ca de preluarea ei in presa nationala s-a ocupat Dan Andronic, strategul PDL", se arata in incheierea citatului.