Senatorul social-democrat Alexandru Cordos a anuntat duminica ca isi doneaza telefonul personal marca Nokia, in semn de solidaritate cu angajatii care vor fi disponibilizati din fabrica de la Jucu, in urma deciziei companiei de a inchide unitatea de productie din judetul Cluj, transmite Agerpres. Cordos, care este secretarul Comisiei pentru munca, familie si protectie sociala din Senat, a spus ca face acest lucru si in semn de protest fata lipsa unei strategii guvernamentale pentru pastrarea locurilor de munca. Senatorul a anuntat ca USL Cluj va protesta impotriva relocarii fabricii Nokia de la Jucu, luni, 3 octombrie, incepand cu ora 13,00, in fata Prefecturii.

Alexandru CordosFoto: Agerpres

Iata cateva dintre declaratiile facute de Alexandru Cordos:

* In Romania, nivelul investitiilor straine a scazut cu 30% in 2011 fata de 2010, iar fata de 2009 cu 60%. Nu ii mai cerem actualului guvern incompetent sa creeze locuri de munca. Am renuntat la acest lucru. Dar le cerem sa pastreze locurile de munca actuale.

* Voi solicita, luni, in plenul Senatului, constituirea unui grup de lucru care sa fie format din parlamentari din toate partidele politice si din ministerele cu implicare, pentru a vedea cine se face vinovat de aceasta situatie, dincolo de contextul crizei mondiale, de ce ramane permanent Romania pe penultimul loc - 26 din cele 27 de state din Uniunea Europeana - si de ce nu se iau niciun fel de masuri active pentru pastrarea locurilor de munca.

* Vom discuta si despre Codul Muncii, care este permisiv cu disponibilizarile, si apoi despre ce punem in loc, care sunt alternativele pentru situatii precum Nokia, si daca firma finlandeza isi va pastra responsabilitatea fata actualii sai angajati si le va acorda compensatii ca urmare a disponibilizarii in masa.

Nokia a confirmat oficial joi ca fabrica de la Jucu se inchide definitiv in 2011, lucru care va afecta 2.200 de oameni.