Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat vineri ca, de-a lungul ultimilor ani, sute de firme din Romania s-au aflat in situatia Nokia, transmite Agerpres. "Cazul Nokia nu este o surpriza pentru oamenii cu capul la ei", a spus liderul social-democrat, la o zi dupa ce firma finlandeza a confirmat oficial ca fabrica de la Jucu se inchide definitiv in 2011, lucru care va afecta 2.200 de oameni.

Victor PontaFoto: Agerpres

"Toti specialistii anticipau ca ceea ce face Basescu, Boc si FMI va avea ca si consecinta situatii de acest gen. Dupa doi ani de austeritati, Romania se afla intr-o situatie economica mai proasta", a declarat Ponta, adaugand ca masurile luate de Executiv au slabit si mai tare Romania in fata crizei.

Presedintele PSD a spus ca, daca s-ar fi facut reducerea CAS, "poate ca Nokia s-ar fi gandit de mai multe ori inainte sa plece din Romania intr-o tara unde costurile muncii sunt mai mici".

Ponta a declarat ca "Romania este o tara unde nu este bine sa investesti. Ai foarte multa birocratie, ai 280 de taxe care trebuie platite, foarte multa inconsecventa legislativa, se schimba legile prea des si nu ai o predictibilitate a stimulentelor pe care statul ti le da", dand ca exemplu fabrica Ford de la Craiova unde, dupa cum spune el, nu a fost asigurata infrastructura pentru transportul masinilor.

Compania Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a anuntat joi ca a decis sa inchida fabrica de la Jucu, din judetul Cluj.