Tensiunile din interiorul USL continua la Bacau, unde liberalii ii ataca pe sociali-democrati si anunta ca nu vor accepta "oameni ca Hrebenciuc, Iacobov si Sechelariu la masa Uniunii Social Liberale Bacau".

Intr-un comunicat de presa remis miercuri seara de PNL Bacau referitor la evenimentele petrecute in ultima perioada in cadrul USL, liberalii bacauani saluta "incercarile de reorganizare a municipalei Partidului Social Democrat Bacau, semnalate in presa locala", si transmite PSD-istilor ca "fara o curatenie generala in cadrul organizatiei, colaborarea cu PNL va fi una dificila, deoarece nu sintem despartiti doar de bariere ideologice, ci si de viziuni diferite privind administrarea banului public (...) unii dintre noi am inteles sa lucram pentru cetateni, iar altii au ales sa lucreze pentru ei si clanurile lor".

"Asadar, PNL Bacau spune inca odata: USL poate fi un proiect al viitorului si nu al oamenilor trecutului, USL poate fi un proiect al democratiei, nu al hotiei, poate fi un proiect al tinerei clase politice, nu al dinozaurilor. Sintem pregatiti sa colaboram, dar pentru acest lucru este nevoie de o reforma morala a socialistilor bacauani. Oameni ca Hrebenciuc, Iacobov si Sechelariu nu au ce cauta la masa Uniunii Social Liberale Bacau", se arata in comunicatul liberalilor, citat de Ziarul de Bacau.

Liderul liberalilor bacauani Romeo Stavarache - primarul municipiului Bacau - a sustinut inca din februarie, chiar inainte de semnarea protocolului USL, ca liberalii de la Bacau "nu vor ceda niciodata orasul mafiei lui Viorel Hrebenciuc".

"Daca vrem sa avem viitor, trebuie sa nu uitam cine au fost Sechelariu, Iacobov si chiar Hrebenciuc. Toti au fost pesedisti si chiar mai sunt in functii politice sau le influenteaza, indirect'', declara atunci presedintele PNL Bacau, Romeo Stavarache, despre Dumitru Sechelariu (fost primar social-democrat al Bacaului), Corneliu Iacobov (fost lider PSD Bacau) si Viorel Hrebenciuc (actualul lider al filialei PSD Bacau).

Razboiul dintre Stavarache si Hrebenciuc este vechi, iar PNL a colaborat cu PDL la nivelul judetului impotriva PSD.