Liderul PSD Victor Ponta a anuntat pe blogul sau ca este verificat de Agentia Nationala de Integritate si ca a primit instiintarea pe 20 septembrie, chiar de ziua sa de nastere, pe care o considera cadou de la seful statului.

"Basescu chiar mi-a facut un cadou de ziua mea dar, din motive procedurale, l-a transmis in Gorj la domiciliul meu din buletin ¬ o instiintare ca Agentia Nationala de Integritate a inceput o investigatie fata de mine!" scrie Ponta intr-o postare pe blogul sau.

Liderul social-democrat scrie ca este o ancheta bine-venita, asa cum au fost si cele de la DNA si ANAF.

"Stiind ca nu am nicio problema adevarata, singurul lucru care imi provoca ingrijorare era sa nu ma trezesc exact in campanie ca sunt anchetat, urmand sa tot dau explicatii inutile presei si sa primesc documentele oficiale care sa-mi ateste nevinovatia fix dupa ziua votului. Asa, iata, trec toate 'examenele' la timp si, cand voi fi acuzat sau intrebat de cineva, voi prezenta hartiile de la respectivele institutii inchizand rapid subiectul," scrie el.

Presedintele PSD a atasat pe blog o copie scanata a instiintarii prin care ANI il anunta ca "in lucrarea inregistrata cu numarul 97947/S/II/05.09.2011, s-a declansat vealuarea averii dobandite impreuna cu familia, in raport cu veniturile realizate, in perioada exercitarii functiilor si demnitatilor publice".