Tudor Ciuhodaru nu mai este membru al Partidului Conservator incepand de joi, decizia excluderii fiind luata de presedintele formatiunii, Daniel Constantin, conform statutului PC si protocolului USL, a anuntat Biroul de presa al PC intr-un comunicat.

Tudor CiuhodaruFoto: Agerpres

"Am fost mandatat in cadrul Biroului Politic al Partidului Conservator sa iau o decizie in ceea ce-l priveste pe Tudor Ciuhodaru, in urma unei discutii cu acesta. Tudor Ciuhodaru s-a exprimat foarte clar, in presa, cu privire la noul sau statut. Din pacate, nu a avut demnitatea sa faca asta si in fata partidului care s-a angajat sa-l sustina in alegerile din 2012", a declarat presedintele PC, Daniel Constantin, intr-un comunicat de presa.

Potrivit liderului conservator, "Tudor Ciuhodaru a actionat, in ultimul timp, impotriva Partidului Conservator si a Uniunii Social Liberale", astfel ca, in conformitate cu statutul PC si protocolul USL, a decis excluderea sa din calitatea de membru PC si din toate functiile pe care le-a avut in partid.

"Consider ca prin voturile acordate Puterii in Parlament, Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din Partidul Conservator. In lupta pe care Uniunea Social Liberala o are cu regimul Basescu-Boc nu avem nevoie de oameni duplicitari, ci de oameni care sa-si doreasca cu adevarat schimbarea celor care au umilit cetatenii in ultimul timp. USL este proiectul meu politic si am credinta ca, alaturi de PSD si PNL, il vom duce pana la capat. Trebuie sa ramanem uniti si sa castigam in 2012 alegerile pentru a scoate PDL din toate structurile de stat din Romania", a declarat Constantin.

Decizia sa vine la o saptamana dupa ce Tudor Ciuhodaru a inceput sa actioneze impotriva USL, a explicat Biroul de presa al PC, care aminteste ca pe 20 septembrie la sedinta plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului dedicata investirii noului guvern prin infiintarea Ministerului pentru Fonduri Europene, deputatul PC Tudor Ciuhodaru a fost singurul reprezentant al Opozitiei care a votat pentru noul Cabinet.

"Miercuri, 21 septembrie, sub pretextul ca doreste sa discute cu premierul legat de infiintarea unui spital in Iasi, Tudor Ciuhodaru a participat la guvern la o intalnire cu Emil Boc si lideri ai UNPR. Luni, 26 septembrie, potrivit unor surse de incredere, Tudor Ciuhodaru a participat la sedinta conducerii UNPR. Marti, 27 septembrie, la votul final pentru investirea noului Avocat al Poporului, Tudor Ciuhodaru a participat din nou la vot si, cu ajutorul votului sau, puterea a reusit sa-si impuna candidatul. La sedinta Biroului Politic de miercuri, 28 septembrie, Tudor Ciuhodaru a refuzat sa participe, dupa ce initial confirmase participarea", precizeaza Biroul de presa al PC.

Miercuri, liderul PC a declarat, la finalul sedintei Biroului Politic al PC, ca partidul l-a mandat sa aiba o discutie cu Tudor Ciuhodaru, dupa care se va decide sanctiunea care ii va fi aplicata deputatului.

"Nu stiu daca Ciuhodaru a trecut la UNPR, eu vreau doar sa va spun atat: ca din punct de vedere personal sunt foarte dezamagit de atitudinea domnului Ciuhodaru, pe care l-am sustinut in toata aceasta perioada. Astazi va fi discutata si situatia dansului, a fost invitat si dansul la Biroul Politic, din pacate nu poate participa. (...) colegii care vor analiza actiunile pe care le-a avut in ultimul timp vor ajunge la o concluzie si vom decide astazi ceva fata de domnul deputat Ciuhodaru", a declarat Daniel Constantin.

Deputatul Ciuhodaru este cadidatul PC pentru primaria Iasi si totodata marul discordiei in USL, PSD si PNL intrand in conflict cu PC pe tema candidaturii acestuia. Conservatorii au declarat public ca Ciuhodaru va candida la Iasi separat de PSD si PNL.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a intrat in Parlament sub sigla PSD si, pe fondul conflictului cu social democratul Gheorghe Nichita, a parasit partidul, inscriindu-se in UNPR. Dupa cateva luni a plecat la PC.