Conservatorii vor sa mentina constructia care se numeste Uniunea Social Liberala (USL), a afirmat, luni, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, citat de Agerpres. Declaratia lui Constantin a venit in aceeasi zi in care reprezentantii Partidului Conservator au parasit sedinta saptamanala a USL. Informatia a fost confirmata de co-presedintele Uniunii, Crin Antonescu, care s-a limitat sa comenteze ca: "Nimeni nu are de gand sa elimine pe cineva din USL, aceasta constructie este deschisa tuturor fortelor politice si oricarei personalitati publice care doreste sa construiasca ceva alaturi de noi. Probabil domniile lor aveau o alta agenda." Vicepresedintele liberal Relu Fenechiu a cerut vineri scoaterea PC din USL, motivand ca "intr-o alianta serioasa deciziile nu se pot lua in urma santajului unuia dintre aliati".

"Din punctul nostru de vedere, din punct de vedere al Partidului Conservator, vrem sa mentinem constructia care se numeste USL. Suntem ultimii care am putea fi acuzati ca facem jocurile cuiva sau ca dorim destructurarea unei uniuni la care am pus umarul mai mult decat altii sa o construim", a afirmat Constantin.

Liderul conservatorilor a spus ca USL nu se clatina: "Nu cred ca se clatina USL si daca se va clatina vreodata vreau sa va ofer inca o data certitudinea ca nu din cauza PC se va clatina. Este un proiect personal si al meu la care tin foarte mult si voi face tot posibilul ca USL sa isi atinga obiectivul pe care si l-a propus".

Constantin a adaugat ca nu comenteaza declaratiile lui Relu Fenechiu: "Antonescu a fost foarte clar astazi si a spus ca nu s-a luat sub nicio forma in discutie eliminarea PC-ului din alianta cu PSD si PNL".

PC a anuntat ca respecta integral angajamentele asumate in cadrul Uniunii Social Liberale: "In cadrul tuturor dezbaterilor din USL, inclusiv de astazi, conservatorii au respectat toate intelegerile asumate anterior, fara a solicita nicio modificare si niciun privilegiu. Informatiile vehiculate astazi pe surse privind tensiunile in USL fac parte din strategia puterii de a decredibiliza Opozitia".