Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, si-a cerut scuze, sambata, pentru comparatia pe care a facut-o, cu o zi in urma, intre regele Mihai si 'regele' Cioaba, cand a afirmat ca discursul fostului suveran in plenul Parlamentului ar putea crea un precedent "care poate fi pe urma speculat", relateaza Agerpres.

"Ma adresez tuturor care ieri (vineri - n.r.) au inteles gresit, intr-un fel sau altul, afirmatia mea. Recunosc ca eram intr-un mod mai detasat atunci cand am facut comparatia intre cele doua institutii. N-a fost cu rea-credinta, imi cer scuze. Regret in primul rand comparatia si afirmatia facuta, ea poate ca a fost deplasata. Cer scuze tuturor care, intr-un fel sau altul, s-au simtit ofensati de aceasta comparatie totalmente nepotrivita si nelalocul ei", a declarat Oltean sambata, la Bistrita.

El sustinea, cu o zi in urma, ca i se pare 'exagerat' ca regele Mihai sa se adreseze natiunii in plenul celor doua Camere ale Parlamentului. "Noi nu suntem regalisti, dar suntem oameni care respectam trecutul acestei tari si pe Majestatea Sa regele Mihai. Mi se pare exagerat: daca maine vine regele Cioaba si ne cere acelasi lucru? Acum, dincolo de gluma, vreau sa va spun urmatorul lucru: constitutional, in plenul celor doua Camere se adreseaza sefii de stat, oameni cu rang asemanator, in exercitiul functiunii. Niciodata, din 1990 incoace, nu am fost pusi in situatia de a lua o asemenea decizie si n-am vrut sa cream un precedent", a spus Oltean.

In opinia secretarului general al PDL, aniversarea a 90 de ani a regelui Mihai putea fi gandita altfel, el precizand insa ca se va supune majoritatii si va fi prezent in sala, pentru a asculta discursul fostului suveran, in semn de respect.

"Am spus-o si o spun si astazi cu toata responsabilitatea: eu am tot respectul fata de Majestatea Sa si consider ca merita sa i se acorde respectul cuvenit si ca puteam sa gandim o alta forma, mai bine pusa la punct, prin care sa sarbatorim 90 de ani de viata ai regelui Mihai. Asa credem noi si asa am gandit, pentru a ne feri de precedente care pot fi pe urma speculate. Majoritatea a decis altfel, ne supunem majoritatii, vom fi prezenti in sala atunci cand Majestatea Sa se va adresa natiunii, vom urmari cu atentie discursul", a spus acesta, vineri,