Noul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat joi la TVR Info ca o remaniere guvernamentala este posibila in orice moment, referindu-se la esecul aderarii Romaniei la spatiul Schengen: "Evaluarea aceasta va fi facuta de premier, numai premierul poate raspunde daca vor fi remanieri pentru ca el stie exact ce obiective a stabilit, dar este posibil, pentru ca atunci cand esti in cabinet ti-ai asumat un proiect, un program si ti-ai facut o foaie de parcurs".

"Poate sa fie remaniere in orice moment, important este ca lucrurile sa mearga mai bine dupa fiecare pas facut", a adaugat Sulfina Barbu.

Pe de alta parte, democrat liberalul Teodor Paleologu a declarat tot pentru TVR Info ca decizia Consiliului JAI de a amana pana la o data neprecizata aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen este "regretabila, dar previzibila". Intrebat de o eventuala demisie a ministrului de Externe, Paleologu a replicat: "Nu mi se pare corect ca Teodor Baconschi sa plateasca in aceasta chestiune... sunt lucruri care nu depind de vointa lui, nu tine de responsabilitatea lui Teodor Baconschi. Nu trebuie sa gasim un tap ispasitor in aceasta batalie". Fostul ministru al Culturii a adaugat ca echilibrul politic actual din Olanda si Finlanda explica o asemenea decizie.

Reactia vine dupa ce eurodeputatii PSD au cerut demisia ministrului de Interne, Traian Igas, si a ministrului de Externe, Teodor Baconschi, pentru esecul aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. Joi, Consiliul JAI a amanat, pentru o data neprecizata, accesul ᅢarii noastre la Schengen.

Ministrul polonez al Administratiei si Internelor, Jerzy Miller, si-a exprimat joi regretul fata de decizia Consiliului JAI de a amana pana la o data neprecizata aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen. "Este o concluzie trista privind increderea intre statele membre...din cate inteleg incredere reciproca inseamna si pastrarea promisiunilor; astazi promisiunea a fost incalcata", a spus ministrul polonez de Interne.