Cum si pe ce salarii si-au angajat deputatii Oana Mizil (PSD), Mate Andras (UDMR), Stelica Strugaru (PDL), Sonia Draghici (PSD) si Mihai Radana rudele la birourile parlamentare

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 21 septembrie 2011, 13:31 Actualitate | Politic


Deputatii Mate Adras si Mihai Radan, acuzati de ANI de conflict de interese, au semnat cereri prin care solicitau Camerei Deputatilor ca sotia, respectiv fiul, sa fie angajati la cabinetele lor parlamentare. Anterior, deputatul UDMR Mate Andras declarase pentru HotNews.ro ca nu se afla in conflict de interese si ca el nu si-a angajat in mod direct sotia. Si deputatul Mihai Radan (Minoritati) declarase ca nu el a operat angajarea fiului, dar la Camera Deputatilor au fost inregistrate doua cereri ale acestuia prin care solicita ca fiul sau sa fie angajat pe functia de expert. De asemenea, Oana Mizil (PSD) si-a angajat mama pe post de consilier pentru un salariu brut de 2769 lei. Deputata social-democrata a anuntat ca a renuntat la serviciile mamei sale dupa ce ANI a acuzat-o de conflict de interese.


In data de 29 aprilie, la secretariatul general al Camerei Deputatilor este inregistrat contractul de munca al Lidiei Stefanescu Niculescu Mizil, mama deputatei PSD Oana Mizil. In dreptul rubricilor semnaturi si avize apar semnaturile secretarului general al Camerei Deputatilor, al Lidiei Stefanescu Niculescu Mizil si al reprezentantilor directiei resurse, salarizare, juridic, precum si o semnatura ce apare in dreptul rubricii “Deputat”. In contract se mentioneaza ca salariul brut este de 2769 lei, spor de vechime de 25%, concediu de 40 zile lucratoare.

Intr-un comunicat de presa emis la 20 septembrie, dupa ce ANI tocmai anuntase existenta unui conflict de interese, Oana Niculescu Mizil a anuntat ca relatiile de munca dintre biroul ei de parlamentar si mama sa au incetat. Deputata PSD a mai declarat ca in opinia ei nu se afla in conflict de interese. “Mentionez ca din punct de vedere juridic nu ma aflu in aceasta situate de incompatibilitate, intrucat mama mea , Dna. Lidia Mizil, nu are statut de functionar public si implicit nu se supune rigorilor legii functionarilor publici, ci are statut de personal contractual. Doresc sa precizez ca raporturile contractuale dintre biroul meu de deputat si Dna. Lidia Mizil au incetat incepand cu data de astazi (20 septembrie – n.red.)”, a spus Oana Niculescu Mizil.

Erzsebet MÁTÉ, sotia deputatului UDMR Mate Andras, a fost angajata pe functia de expert la cabinetul parlamentar in data de 16 martie 2010. Deputatul a declarat marti, 20 septembrie, ca “angajarea nu se face de deputat direct. Contractul de munca se semneaza de catre Camera Deputatilor si de salariat.” Dar o cerere depusa de deputat la secretariatul general al institutiei arata ca el insusi a solicitat secretarului general al Camerei Deputatilor ca sotia sa fie angajata in calitate de expert. Contractul de munca mentioneaza ca Erzsebet MÁTÉ isi va desfasura activitatea la cabinetul deputatului Mate Andras, iar in contract, la rubrica “Deputat”, apare o semnatura ce pare a fi a lui Mate Andras.

In contract se mentioneaza ca salariul brut al sotiei deputatului va fi de 1500 lei, ca va avea 26 de zile lucratoare de concediu si ca se va ocupa de organizarea conferintelor de presa si de realizarea revistei presei. Contractul de munca al sotiei lui Mate Andras a incetat la 1 ianuarie 2011. Dupa ce ANI a anuntat ca deputatul se afla in coflict de interese, Mate Andras a declarat ca in opinia sa nu se afla in conflict de interese si ca inspectorii de integritate au interpretat gresit legea.

Deputatul Mihai Radan, reprezentant al Grupului Parlamentar al Minoritaților Naționale, a fost si el acuzat de ANI de conflict de interese pentru ca si-a angajat fiul si sotia la cabinetul parlamentar. In 2004, Mihai Radan a semnat o solicitare adresata Camerei Deputatilor prin care cere ca fiul sau Liubomir Mile RADAN sa fie angajat referent la cabinetul sau parlamentar pentru un salariu brut de 4900 lei.

In 2006 este inregistrat la Camera Deputatilor si un contract civil intre deputatul Radan si sotia acestuia. Potrivit acestui contract, sotia deputatului era angajata in calitate de referent la cabinetul parlamentar si primea 4,9 lei pe ora pentru activitatea prestata. Acest contract a incetat in 2008.

In 2008 la Camera Deputatilor este inregistrat un nou contract pentru angajarea fiului sau. De aceasta data, fiul este angajat drept sef de cabinet pe un salariu de 1100 lei, un spor de vechime de 15% si 25 de zile lucratoare de concediu.

Desi deputatul Mihai Radan a declarat pentru HotNews.ro ca nu el a facut angajarea, pe cererea de angajare a fiului apare semnatura sa, la fel ca si pe contractul de munca al acestuia. In contractul fiului sau se mentioneaza un salariu brut de 4900 lei, 26 zile lucratoare de concediu si 10% spor de vechime.

Fiul deputatului PDL Stelica Iacob Strugaru a fost angajat la cabinetul de parlamentar pe 1 iulie 2009. Potrivit contractului, salariul brut a fost stabilit la 2522 lei si un spor de vechime de 5% si 28 de zile lucratoare de concediu. In contract se mentioneaza ca a fost angajat drept consilier pe probleme economice. La fel ca la celelate doua contracte, si pe actul de angajare al fiului apare o semnatura in dreptul rubricii deputat. “Cand l-am angajat am intrebat la Parlament. Ne-au spus ca putem sa-l angajam cum vrem noi, cu sau fara carte de munca”, a declarat Stelica Iacob Strugaru pentru HotNews.ro.
 
Deputata PSD Sonia-Maria DRAGHICI si-a angajat si ea fiul la cabinetul de parlamentar. La Camera Deputatilor au fost inregistrate doua contracte. In februarie 2009, Sonia Draghici a inregistrat un contract civil care este incheiat intre ea si fiul ei. Potrivit acestui contract, fiul ei era angajat drept consilier si era platit cu 16 lei pe ora. Durata contractului a fost stabilita intre 2 martie-1 iulie 2009. Ulterior, la Camera Deputatilor a fost inregistrat un nou contract prin care fiul deputatei era angajat pe functia de expert pe un salariu brut de 2350 de lei. Si pe acest contract in dreptul rubricii avize apare semnatura in dreptul rubricii deputat.

Citeste si


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3692 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  de ce .... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 13:56)

  CATALIN [anonim]

  mai sunt parlamentari ? raspuns : pentru ca sunt aparati de colegii lor . nu e vorba de conflict de interEse aici , e furt .
 • +11 (11 voturi)    
  ce surpriza (Miercuri, 21 septembrie 2011, 13:58)

  Vlad-I [utilizator]

  In ro. toate institutiile sunt capusate de angajati familiari, de la o simpla primarie, spital, universitate sau ambasada.
  • -5 (5 voturi)    
   e tragic... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 14:10)

   airamerica [utilizator] i-a raspuns lui Vlad-I

   E tragic pentru ca noi faptul ca si multe firme private sunt in aceasi situatie....
 • +12 (12 voturi)    
  TAIERILE de SALARII si PENSII (Miercuri, 21 septembrie 2011, 14:07)

  Stefan Nicolescu [anonim]

  De ce trebuie ca parlamentarii Romaniei sa primeasca bani pt. birourile parlamentare, bani de hotel si de chirie, masina si telefon de serviciu ? De aia au trebuit taiate salarile si pensiile, in Romania, ca sa poata guvernantii si parlamentarii corupti si compromisi total, sa le dea canalilor lor de rude salarii cat mai mari. Trebuie sa terminam revolutia care a inceput la Timisoara ... ca asa nu se mai poate.
  • 0 (0 voturi)    
   pensi si salari de rizorie .... (Joi, 22 septembrie 2011, 20:12)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Stefan Nicolescu

   Marea mjoritate a populatie , ma refer la cei care muncesc si la pensionari , au un venit in jur la 500 Roni .
   Unflati de la guvernare au un salar de 30 de ori mai mare ...
   Cum ar trai ei 30 de zile cu un salar de 500 RONI ?
   Sa fie numai 3 in familie , tata, mama si copilul .
   Sa va fie mare rusine , nesimtitilor , traiti in huzur pe bani nostri si ne luati si din suflet pic cu pic .
   Se zice ca e pacat sa-ti urasti aproapele , dar voi nu sante-ti ,, aproapele "
   Santeti viespi care ne fura mancarea . oare de ce nu ne furati suferinta si betesugurile ?
   Sa va fie tarana cat mai grea , cand ve-ti da ortul popi !!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • +4 (6 voturi)    
  Lege ca la concursuri (Miercuri, 21 septembrie 2011, 14:25)

  Vizitiul [utilizator]

  Pana la gradul 3 nu au ce cauta!
 • +4 (4 voturi)    
  e ce fac astfel de angajari? (Miercuri, 21 septembrie 2011, 15:39)

  elena [anonim]

  Familia lor este saraca nu au din ce trai sau sunt lacomi si nu vor sa dea banii altcuiva daca-i pot lua ei?din saracie sau din lacomie?
 • +4 (4 voturi)    
  Daca au fost in conflict de interese (Miercuri, 21 septembrie 2011, 16:16)

  hsl [utilizator]

  insemna ca angajatii lor au incasat salariile in mod abuziv deci trebuie sa returneze banii cu dobanzile de rigoare.
  Putem afla daca au fost somati sa o faca?
 • +8 (8 voturi)    
  Privilegii (Miercuri, 21 septembrie 2011, 16:28)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Vedeti deci ca Lovitura de Stat nu numai ca nu a luat dar a mai si acordat privilegii fostilor, actualilor si viitorilor activisti de Partid si de Stat (inclusiv Clerului ) ?!
 • +7 (7 voturi)    
  40 zile de concediu?! (Miercuri, 21 septembrie 2011, 16:45)

  Murat [anonim]

  In afara de evidentele ilegalitati si conflicte de interese, remarc ca functionarii din parlament au intre 26 si 40 de zile de concediu.
  Asta in timp ce noi, prostii care chiar producem ceva in tara asta avem 21-22 de zile de concediu.
  Pesemne ca munca este deosebit de stresanta si intensa acolo la parlament si au nevoie de mai multe zile de concediu decat controlorii de trafic aerian.

  Abia astept sa-i vad pe acesti alesi la antena 3 explicandu-ne ce nu merge in tara asta si cum trebuie sa ne schimbam mentalitatea.
 • +3 (3 voturi)    
  Nu-i de mirare... (Miercuri, 21 septembrie 2011, 19:31)

  Ion B [utilizator]

  ca ar vrea sa desfinteze ANI.
  Cel putin ANI le mai bate din cand in cand degetul pe obraz sa le spuna ca-l au gros.
  Las'ca vin alegerile iar si ii alegem iar, tot pe astia.
  Asa-i romanul: invata greu si uita repede.
 • +1 (1 vot)    
  e bine (Miercuri, 21 septembrie 2011, 22:43)

  gopo111 [utilizator]

  pai asta a-ti votat, ca astia sa aiba grija de bastarzi si lipitorile din familie, chiar credeati ca or sa aiba grija de voi, poate in alta viata nu in asta, v-or fura cit de mult v-or putea si va v-or da cu tifla, asa ca romani, votati in continuare cu astia ca e bine, pt ei, eu nu am auzit sa isi taie lipitorile de parlamentari din salarii, pe cind voua v-au facut praf tot ce era omeneste, salarii si asistenta sociala, asa a ajuns vorba lui base , sa traiasca ei bine, voi ..... data viitoare
  • +1 (1 vot)    
   e de rau (Joi, 22 septembrie 2011, 20:17)

   anonimul [anonim] i-a raspuns lui gopo111

   Bine ai zis , dar oare cum ,,putem " scapa de aceste lipitori ?
   Sa cautam pe net ....
   • 0 (0 voturi)    
    pai (Vineri, 23 septembrie 2011, 6:31)

    gopo111 [utilizator] i-a raspuns lui anonimul

    acum e mai greu cu revolutii si altele, ca pune jandarmii si militia de bate populatia ca la balamuc, ca zice ca ameninti statul ca parca ei ar fii statul, cel mai bine zic eu , ca ar fii ca forma de protest sa fie HUIDUITI, pe unde ii prindem sa ii facem sa se simta a saptea roata la caruta, ca nu pot face nimic cind lumea huiduie, ne v-or face nesimtiti si altele, dar de fapt ei sint aia nesimitit, care au uitat ce au promis, deci fluierati si huiduiti nu cred ca pot face nimic impotriva multumimi, ca de aia puterea e la popor, si atunci or se lasa or se pun pe dat legi bune asa cred, eu dar putem face o lista cu ce este mai binesa ii facem de ris
 • +3 (3 voturi)    
  Zile concediu (Joi, 22 septembrie 2011, 9:57)

  gheo [anonim]

  Fratilor .. si eu am dupa 21 de ani de munca la privat ... 22 zile de concediu ... si spor de vechime .. o pen..dul..la. Iar salariul brut ... aprox 3000. Pai e corect ca la mine se aplica codul muncii ... la astia .. codul nesimtirii si tupeuli fara limite probabil


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by