Sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, in cadrul careia urmeaza sa fie decisa infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, ce va fi condus de Leonard Orban, va incepe la ora 12:00. La sedinta condusa de presedintele Senatului, Mircea Geoana, urmeaza sa participe premierul Emil Boc si membri ai Guvernului, anunta Agerpres. Pentru infiintarea ministerului ce urmeaza sa gestioneze fondurile europene sunt necesare voturile majoritatii deputatilor si senatorilor, respectiv 236. Votul pe aceasta tema va fi secret, cu bile.

Ora 15:08: Parlamentul a aprobat infiintarea Ministerului Afacerilor Europene. Potrivit secretarului Senatului, Gheorghe David, citat de Agerpres, 245 de parlamentari au votat pentru infiintarea ministerului afacerilor europene si pentru numirea in fruntea acestei institutii a lui Leonard Orban. In total, la sedinta au fost prezenti 432 de deputati si senatori, insa opozitia s-a abtinut de la vot. "Birourile Parmanente constata ca e intrunit numarul de voturi necesar completarii structurii si componentei Guvernului", a anuntat Gheorghe David.

Ora 14:51: Operatiunea de numarare a voturilor este in acest moment in curs de desfasurare. Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca propunerea privind infiintarea Ministerului Afacerilor Europene a fost adoptata.

Ora 14:48: Votul s-a incheiat.

Ora 14:00: Votul asupra infiintarii ministerului a inceput.

Ora 12:47: Sedinta a inceput.

Ora 12:40: Sedinta camerelor reunite inca nu a inceput, din cauza ca in sala nu s-au strans suficienti parlamentari.

Sedinta trebuia sa inceapa initial la ora 10:00, insa a fost amanata din cauza faptului ca puterea nu adunase in sala, pana la ora 10:00, suficienti parlamentari incat sa isi asigure un vot pozitiv.

Liderul PSD, Victor Ponta, a anuntat, inainte de inceperea sedintei comune a Camerei Deputatilor si Senatului, ca Opozitia nu va vota restructurarea Guvernului.

Leonard Orban a primit, luni, aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare de afaceri europene si administratie pentru a ocupa portofoliul Ministerului Afacerilor Europene. El a fost avizat favorabil cu majoritate de voturi, inregistrandu-se o singura abtinere, exprimata de deputatul independent Mircia Giurgiu.

Opozitia a absentat de la sedinta comuna a comisiilor de afaceri europene si administratie in care a fost audiat Leonard Orban.