Fostul ministrul al Muncii Sebastian Lazaroiu a afirmat ca a aflat de la premierul Emil Boc ca va fi revocat, nu din presa, si ca nu a discutat cu presedintele Traian Basescu inainte sau dupa demiterea sa, potrivit Mediafax.

"M-a sunat premierul si mi-a comunicat lucrul acesta (ca va fi revocat, n.r.). E decizia premierului. Daca el nu mai vrea sa lucreze cu un ministru, oricand poate sa faca o schimbare. Nu-l opreste nimeni. Un guvern nu e ca la patron sau ca la bugetari, ca daca te da afara contesti sau spui ca nu avea dreptul. Nu, am fost adus de premier si premierul a decis sa ma elibereze din functie. Nu am cum sa contest asta", a spus Sebastian Lazaroiu.

Fostul ministru a mai precizat ca nu a discutat cu presedintele Traian Basescu nici inainte, nici dupa revocarea sa.

"Cu presedintele nu am avut niciun fel de discutie. A fost decizia premierului si cand m-a numit, si cand m-a revocat. Si cand m-a numit, tot premierul m-a sunat. Cand m-a revocat, tot premierul m-a sunat. Din punctul acesta de vedere a fost absolut fair. Si n-am aflat din presa. M-a sunat", a adaugat Lazaroiu.

Intrebat cum comenteaza atitudinea PDL si declaratiile de dupa revocare, Sebastian Lazaroiu a declarat ca nu vrea sa comenteze genul acesta de declaratii.

"Sunt convins ca noul ministru, doamna Sulfina Barbu, e unul din oamenii din Partidul Democrat Liberal care chiar poate sa faca fata acestui minister. Am si avut o discutie cu dansa in acest week-end. I-am explicat cum stau lucrurile, ce am facut. Nici macar nu pot sa spun ca am regrete ca nu continui eu. Important e ca ea sa continue ce am inceput eu, ce a inceput Botis. Asta e important: sa existe continuitatea, nu cine aplica un set de politici. Daca ele sunt bune e important sa existe aceeasi viziune, care exista pentru ca nu venim din zone ideologice diferite", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Fostul ministru i-a spus Sulfinei Barbu ca Legea asistentei sociale trebuie sa fie pe primul loc intre prioritatile sale ca ministru al Muncii, urmata de proiectul bugetului de stat si cel al bugetului social de stat, dar si de fondurile europene.

"I-am spus de fondurile europene pentru ca nu e important doar in cadrul ministerului. Tot ce inseamna fonduri europene e o resursa vitala pentru noi. Si anul trecut, daca n-am fi avut banii europeni, probabil n-am fi reusit sa iesim din recesiune. Asta ne va ajuta foarte mult sa cream locuri de munca. Va trebui sa fie atenta sa nu se incetineasca ritmul. Sa nu apara blocaje ca anul trecut. Are acolo niste oameni competenti si totul e sa supravegheze lucrurile", a precizat Lazaroiu.

Sulfina Barbu a depus luni juramantul de investitura in functia de ministru.