Sorin Oprescu va candida la alegerile din 2012 pentru primaria Bucurestiului ca independent, in parteneriat cu Uniunea Social Liberala. Victor Ponta si Crin Antonescu au anuntat luni, intr-o conferinta comuna de presa cu Sorin Oprescu, sprijinul USL pentru actualul primar al capitalei.De notat ca de la aceasta conferinta a lipsit presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Sorin OprescuFoto: Agerpres

"Va anunt intentia noastra de a construi acest parteneriat pentru Bucuresti si pentru bucuresteni, impreuna cu primarul general in functie si, sunt convins, viitorul primar general Sorin Oprescu", a declarat Victor Ponta, in deschiderea conferintei.

El a precizat ca si-a dorit sa faca acest anunt si pentru a "opri orice alte speculatii, discutii, cine e mai bun, mai frumos, unde punem sigla, unde nu punem sigla".

Victor Ponta a spus ca Bucurestiul "poate fi un model de succes pentru intreaga tara, dand un semnal de unitate nu in scopuri pur politice, ci in scopul principal al servirii cetatenilor".

El a subliniat ca isi asuma faptul ca "viitorul guvern al USL va sprijini bucurestenii, pe primarul Sorin Oprescu si viitorul CGMB".

Sorin Oprescu a declarat, la randul lui, ca isi va depune candidatura la alegerile viitoare in calitate de independent, "sprijinit de USL si de toti bucurestenii, pentru ca sunt convins ca bucurestenii nu mai au timp si rabdare sa astepte explicatii, dupa 20 de ani de promisiuni"

Crin Antonescu, presedintele liberalilor, a tinut sa infirme zvonurile legate de reticentele liberalilor fata de sustinerea lui Oprescu la primaria generala.

"Eu am fost mandatat pentru aceasta decizie in unanimitate de toate organizatiile liberale din Bucuresti si de toti membrii biroului politic national. Din partea PNL, sustinerea lui Oprescu este unanima", a afirmat acesta.

"Sustinandu-l pe Oprescu, nu vreau decat un lucru de la primarul general: sa lucreze cu onestitate si eficienta in proiectul pe care ni-l asumam in comun", a adaugat liderul liberalilor.

UPDATE (13.37): Sorin Oprescu a declarat luni, citat de Agerpres, ca deocamdata nu s-a stabilit semnarea unui protocol prin care sa se angajeze sa candideze pentru un nou mandat din partea Uniunii Social Liberale (USL), dar acest lucru se va intampla cand va hotari conducerea Uniunii. "Semnarea unui protocol este la indemana USL, atunci cand dansii vor dori sa faca afirmatia definitiva atunci mergem pe semnatura morala, a unui parteneriat pentru Bucuresti. Asta este la indemana conducerii USL, cand dansii vor hotari sprijinul acesta oficializat asa va fi. ... De fapt e un parteneriat in trei, Oprescu, bucurestenii, USL", a adaugat primarul Capitalei.

Context:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declarase anterior ca va candida independent pentru un nou mandat, subliniind ca "in mod sigur nu va exista sigla USL".

Liderul PC Daniel Constantin a declarat, vineri, inaintea intalnirii cu presedintele PNL, ca primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, este propus de PC pentru a candida la Primaria Capitalei, el apreciind ca exista sanse ca Piedone sa fie nominalizat si de USL.