Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a afirmat sambata ca de cand Partidul Democrat Liberal a preluat acest minister a fost pusa "foarte multa ordine in sistem", transmite Agerpres. Funeriu participa sambata, la Alba Iulia, la un seminar ce vizeaza pregatirea trainerilor de partid, organizat de Organizatia de Femei a PDL.

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Iata cateva dintre cele mai importanmte declaratii facute de Daniel Funeriu:

  • Prezenta mea aici a avut rolul de a prezenta dezvoltarile din sistemul de educatie si a pornit de la premisa ca, poate, cea mai mare problema a vietii publice din Romania a fost aceea ca partidele succesive aflate la guvernare nu au avut intotdeauna o resursa umana de calitate capabila sa guverneze, capabila sa se ocupe de treburile tarii in momentele in care au avut guvernarea.
  • Suntem intr-un efort de lunga durata in Partidul Democrat Liberal de profesionalizare a resursei umane in diferitele domenii. In mod firesc, atunci cand eram in opozitie, dar si acum cand suntem la guvernare, suntem foarte preocupati de resursa umana care activeaza in diferitele sisteme. Nu intamplator, actiunile ministerului au fost, spun eu, eficiente, in sensul ca, de cand am preluat acest minister, de cand PDL a preluat acest minister, am trecut o noua lege a educatiei, am pus foarte multa ordine in sistem.
  • Acest an scolar este anul in care Legea educatiei nationale va incepe sa-si faca simtite efectele. Scoala romaneasca trebuie sa ofere valori, valori de care ne-am indepartat prea multa vreme
  • Una dintre cele mai functionale structuri ale PDL, Organizatia de Femei, a fost prima care a preluat din mers agenda presedintelui de modernizare a educatiei din Romania si, impreuna cu Organizatia de Femei, ne-am intalnit cu mii de membri, si nu doar cadre didactice, incepand din 2007 si pana in 2009, pentru a discuta tot ceea ce raportul comisiei prezidentiale a aratat ca este diagnosticul sistemului de educatie din Romania si a propus solutiile pentru iesirea din criza de sistem a sistemului educational din Romania.
  • Nu intamplator, atunci cand am ajuns sa conduc MECTS, am venit cu o agenda clar definita, bine fundamentata, care, iata, nu intamplator incepe sa dea rezultate.
  • Am reusit cu sprijinul majoritatii guvernamentale, inclusiv a doamnelor din Organizatia de Femei, care au luptat cot la cot cu noi in Parlament pentru a trece aceasta lege a educatiei nationale si au venit cu foarte multe imbunatatiri, rezultat direct al faptului ca am promovat oameni de valoare. Avem oameni de calitate, care stiu ce vor, stiu cum vor si au perseverenta necesara sa puna in aplicare