Fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu a declarat, vineri seara, pentru Mediafax, ca respecta decizia premierului in cazul sau, adaugand ca nu s-a nascut ministru si afirmand ca: "Mergem mai departe". El nu a dorit sa faca si alte comentarii.

Sebastian LazaroiuFoto: Agerpres

Premierul Emil Boc a inaintat vineri presedintelui Traian Basescu cererea de revocare a lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii, precum si propunerea de numire a Sulfinei Barbu in acest post.

Seful statului a semnat, vineri, decretele privind revocarea lui Sebastian Lazaroiu din functia de ministru al Muncii si numirea Sulfinei Barbu la conducerea Ministerului Muncii. Sefa organizatiei de femei a PDL urmeaza sa depuna luni juramantul de ministru al Muncii.

"Guvernul are nevoie de un ministru cu norma intreaga la Ministerul Muncii", a declarat vineripremierul Emil Boc. "I-am multumit domnului Lazaroiu pentru activitatea depusa la Ministerul Muncii. Mergem mai departe, asta e viata politica", a spus Boc, la doar cateva ore dupa ce a inaintat presedintelui Traian Basescu propunerea de revocare din functia de ministru al Muncii a lui Sebastian Lazaroiu si inlocuirea sa cu Sulfina Barbu. Presedintele a acceptat cele doua propuneri.

Interviul acordat de catre Sebastian Lazaroiu site-ului Gandul.info a determinat revocarea acestuia din functie. Lazaroiu a declarat ca, fara Miscarea Populara, PDL va pierde atat alegerile prezidentiale, cat si guvernarea. Mai mult, fostul ministru al Muncii a declarat ca usa partidului ii este deschisa magantului liberal Dinu Patriciu pentru a colabora la coagularea polului de centru-dreapta. De aminitit este si faptul ca Lazaroiu nu a fost primit in partid cu bratele deschise, iar parlamentarii PDL au demonstrat acest lucru la dezbaterea Codului de asistenta sociala, cand au lipsit de la sedinta Senatului, iar dezbaterea proiectului a fost amanata.