Secretarul general al PDL Ioan Oltean a anuntat, vineri, ca Biroul Permanent al partidului va analiza, luni, afirmatiile lui Sebastian Lazaroiu despre formatiunea politica, adaugand ca acesta nu a ajuns ministru "in temeiul calitatilor sale exceptionale", ci pentru ca l-a propus PDL. Oltean a mai apreciat ca Lazaroiu "recidiveaza intr-un mod nepermis", potrivit Mediafax.

  • "Sebastian Lazaroiu recidiveaza intr-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe functii inalte pe seama PDL si, pe urma, intr-un mod totalmente condamnabil, isi cultiva propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu il condamn si de care ma delimitez. Intotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiti de orientare, acei oameni carora le face placere sa fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnitati publice, dar in acelasi timp se delimiteaza de cei care i-au propulsat", spune Ioan Oltean.
  • "Ii face placere sa se numeasca ministrul Muncii, dar este ministrul Muncii in Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format in marea majoritate din membri PDL. Nu i-a cerut nimeni sa se inscrie in PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa sa faca afirmatii iresponsabile. Domnia sa se crede, stiu eu, noaptea analist politic si dimineata ministru", a adaugat secretarul general al PDL.
  • "O sa discutam la nivel de partid si vom decide ce facem. Ce pot spune cu certitudine este ca ma delimitez si condamn asemenea declaratii care fac mult rau PDL, Guvernului din care face parte cu atata bucurie din partea sa. Vreau sa mai spun un lucru si pe acesta trebuie sa-l retina domnul Lazaroiu, ca nu a ajuns ministru in temeiul calitatilor domniei sale exceptionale. A ajuns ministru ca l-a propus PDL", a punctat Ioan Oltean.
  • "Eu cred ca este un post bun (de ministru - n.red.) pentru domnia sa, dar trebuie sa se indeparteze mult de calitatea sa de analist politic, sa fie mai mult ministru, asta trebuie sa fie, or el este si analist politic, si ministru, nu se poate. Personal, cred ca trebuie sa lase la o parte calitatea de analist politic si sa se aplece cu mai multa atentie spre un domeniu pe care trebuie sa-l gestioneze si spre politica Guvernului Boc pe care trebuie sa o promoveze", a mai spus Ioan Oltean.
  • Secretarul general al PDL a adaugat ca exista nemultumiri la adresa lui Lazaroiu legate de declaratiile acestuia, nu legate de portofoliul Muncii: "Partidul nu e multumit de declaratiile pe care le face mereu si mereu si mereu domnul Lazaroiu".
  • Intrebat daca Lazaroiu ar putea fi inlocuit din functia de ministru din cauza declaratiilor pe care le face, Oltean a spus: "Nu ma hazardez sa fac o analiza in acest sens. Ce este real este ca ma delimitez si condamn aceste declaratii. Sugestia mea este sa se ocupe de minister, sa faca politica ministerului si a Guvernului din care face parte si sa lase analizele politice pe seama altora".

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, intr-un interviu pentru "Gandul", ca si-ar oficializa intrarea in politica, dar nu intr-un "PDL asa cum este el acum", ci daca ar fi vorba despre o miscare mult mai larga de centru-dreapta:

  • "Am ezitat intotdeauna sa ma inscriu intr-un partid politic, sa ma inregimentez politic. Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL, asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta. (...) Sunt interesat sa ma implic in asemenea miscare, in asemenea platforma (Miscarea Populara - n.r.). (...) PDL poate castiga chiar si asa alegerile din 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011, 2012, acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si in 2012, va castiga si in 2014, ceea ce va insemna inca un ciclu de guvernare".