Plenul Senatului a aprobat luni propunerea PSD si PNL referitoare la infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa vizeze modul in care s-au desfasurat campania electorala si alegerile partiale din Colegiul 6, judetul Neamt, relateaza Agerpres. Adrian Radulescu (PDL) a castigat alegerile desfasurate la 21 august in judet, devansandu-l pe Liviu Harbuz (PSD).

Infiintarea comisiei a fost aprobata cu 56 de voturi pentru, o abtinere si 47 de voturi impotriva.

Solicitarea de includere pe ordinea de zi a plenului Senatului a punctului referitor la infiintarea comisiei parlamentare de ancheta a venit din partea vicepresedintelui social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, fiind aprobata de plenul Senatului prin vot. Initial, Biroul Permanent al Senatului a respins, in sedinta de luni, propunerea referitoare la infiintarea acestei comisii, cu sase voturi impotriva si cinci voturi pentru.

Viceliderul grupului parlamentar al PDL din Senat, Toader Mocanu, a sustinut ca acuzatiile aduse de Opozitie "nu se justifica si nu sunt temeinice", infiintarea unei comisii de ancheta reprezentand "o pierdere de timp". Liderul grupului senatorilor independenti, Serban Mihailescu, a sustinut si el ca nu intentioneaza sa repartizeze senatori apartinand grupul mixt in comisia ce urmeaza a fi infiintata, considerand-o "inutila".

Imediat dupa anuntarea rezultatelor la alegerile din 21 august, presedintele PSD, Victor Ponta, a acuzat PDL ca a castigat prin metode "vadit ilegale" alegerile din judetul Neamt, in conditiile in care Gheorghe Stefan "Pinalty", Culita Tarata si Adrian Porumboiu ar fi investit doua milioane de euro in acest scrutin electoral castigat de pedelistul Adrian Radulescu.

Ponta a spus ca detine aceasta informatie de la membrii PDL.

"Prin metode vadit ilegale 17.000 de oameni din zona rurala au fost convinsi, cumparati, determinati sa voteze cu candidatul Radulescu", a continuat Ponta, care a sustinut ca USL nu va recurge la astfel de metode, cu toate riscurile ce decurg de aici.

"Nu cred ca solutia sa-l bati pe Pinalty e sa furi mai mult decat el, nu o vom face indiferent de costuri. Trebuie sa castigam corect, cinstit", a continuat el, adaugand ca la Neamt 1.000 de voturi pentru candidatul Uniunii Social-Liberale au fost anulate.