Presedintele PSD, Victor Ponta, nu crede ca vizita pe care o va efectua Traian Basescu la Washington trebuie sa devina un subiect in batalia politica interna.

"Probabil ca a cerut o favoare personala sa fie primit la Washington si e normal lucrul acesta", a declarat el, sambata seara, la Realitatea TV, intrebat cum comenteaza anuntul vizitei pe care presedintele Romaniei o va efectua in Statele Unite ale Americii, saptamana viitoare.

In conditiile in care Romania "isi asuma si foarte multe dezavantaje" prin amplasarea unor elemente ale scutului american antiracheta pe teritoriul tarii noastre, iar "unii vecini nu vor fi foarte fericiti", "poti sa-i ceri Americii macar o cafea sa dea dl. Barack Obama, nu e nimic anormal si nu cred ca e ceva de criticat aici", a comentat Victor Ponta.

El a adaugat ca Romania este un partener important al SUA iar vizita tine de "o anumita relatie strategica" in aceasta zona.

"Nu cred ca dl. Basescu este un partener cu care sa discute foarte mult nici dna Merkel, nici dl Sarkozy", a mai comentat liderul PSD.

HotNews.ro a anuntat in premiera ca presedintele Traian Basescu va efectua o vizita in Statele Unite, saptamana viitoare, informatie care a fost ulterior confirmata de Administratia Prezidentiala.