Gabriel Oprea, liderul executiv al UNPR, i-a spus presedintelui Traian Basescu, prezent la Scoala de vara a formatiunii, ca UNPR va lua minimum 10% la viitoarele alegeri, relateaza Mediafax.

"Va consider parteneri loiali in aceasta guvernare si va asigur ca impreuna cu domnul ministru Oprea, cu domnul ministru Diaconescu, cu domnul ministru Sarbu, adesea ne consultam inainte sa apara deciziile. Sa nu credeti ca este posibil ca vreo decizie politica a Guvernului sa se ia fara consultarea conducerii partidului dumneavoastra. Pentru mine, toate partidele de la guvernare sunt parteneri egali si ii tratez ca atare", a spus Basescu.

La randul sau, Gabriel Oprea a spus ca UNPR nu sprijina Guvernul pentru functii.

"Eu eram ministru al Apararii inainte sa cream acest partid", a explicat el.

El i-a spus presedintelui ca "UNPR, care s-a nascut greu, cu multe piedici, cu multa neincredere, va merge pe propriile picioare".

"Vom lua minim 10% la alegeri si vom castiga alegerile impreuna cu actuala coalitie pentru Romania si pentru romani", a spus Oprea, moment in care presedintele i-a replicat: "Nu stiu cat de greu v-ati nascut ca partid, dar stiu ca aratati foarte frumos daca ma uit in sala".