Alegerile locale si cele parlamentare vor fi comasate si vor avea loc in luna noiembrie 2012, a declarat vineri secretarul general al PDL, Ioan Oltean, citat de Agerpres.

"Noi, in momentul acesta, luam in calcul comasarea alegerilor locale cu alegerile parlamentare, ceea ce inseamna ca vom avea alegeri in noiembrie 2012, suta la suta. Data alegerilor o stabileste guvernul, iar ea nu poate sa fie stabilita astfel incat sa diminueze mandatul. Mandatul trebuie sa fie fix de patru ani. Deci asa va fi gandita data alegerilor, incat mandatul de patru ani sa nu fie intrerupt nici macar cu o zi", a spus Oltean.

Ioan Oltean vede alegerile comasate ca un avantaj pentru partidele cu un numar mare de primari, inclusiv PSD si PNL.

"Alegerile comasate avantajeaza orice partid care are un numar mare de primari, sa fie lucrurile clare. Amintiti-va ca la prima informare legata de o posibila comasare si PSD si PNL au spus ca sustin public acest proiect politic. Ulterior, din considerente politice, pentru ca, daca mergeti sa stati de vorba cu parlamentarii, presedintii si primarii PSD o sa observati ca toti sunt de acord, pentru ca este in avantajul si al unora si al altora. Aici nu pierd decat eventual partidele foarte mici, care n-au reprezentanti in administratiile publice. PSD are un numar mare de primari, deci nu are ce pierde, PNL la fel. Prin aceasta prisma, nu este un proiect politic care pune in dezavantaj evident opozitia, ci dimpotriva", apreciaza democrat-liberalul.