O femeie presedinte, premier sau sef de partid important ar incuraja implicarea femeilor in politica, scrie Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, intr-o postare pe blogul personal cu titlul "Cum se construieste cariera femeii-politician": "Prin exceptie, daca o femeie, intr-un moment, va accede la una dintre cele trei functii mai sus enumerate: Prim-ministru, Presedinte sau sef de partid important. Acea femeie ar fi o deschizatoare de drumuri, cineva care arata ca (un slogan politic celebru, construit special pe principiul anti-discriminarii)."

  • "Afirmatia Presedintelui Basescu referitoare la aparitia in PDL a unei Margaret Thatcher a generat o dezbatere publica asupra a cine poate sa joace acel rol. Daca luam in calcul si faptul ca pe 15 octombrie au loc alegerile Organizatiei de Femei, e firesc ca subiectul sa capete consistenta", arata Elena Udrea.
  • "Eu cred ca e prilejul potrivit sa discutam in general despre rolul femeii in politica. Astfel de dezbateri pun, in general, in evidenta ambele extreme: stereotipurile care guverneaza societatea cu privire la rolurile pe care femeile pot/au voie sa si le asume si reactia specific feminista a impunerii in orice conditii a femeilor la varful societatii", considera ministrul Dezvoltarii.
  • Elena Udrea mai scrie pe blog ca "In ceea ce priveste politica, sunt poate femeia care a generat cea mai mare atentie din partea presei si a trebuit sa ma confrunt, de-a lungul timpului, cu situatii aproape neverosimile. Unele pozitive, cele mai multe negative. Stiu, deci, cam care sunt comentariile pe care barbatii le fac atunci cand se raporteaza la femeile-politician."