Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, da semne ca se pregateste o noua miscare pe scena politica romaneasca. El a declarat, intr-o emisiune la B1TV, ca "se vede tot mai clar ca se poate coagula o platforma de centru-dreapta in Romania". Lazaroiu vorbeste despre o constructie mai larga care sa cuprinda miscari civice si partide. Un al doilea semnal vine din partea prim-vicepresedintelui PDL Roberta Anastase care a declarat, miercuri, ca partidele politice si oamenii cu viziune de dreapta ar trebui sa se reuneasca inr-un proiect comun, "asa cum stanga s-a coagulat prin proiectul USL".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Poate fi o coalitie intre miscari civice si partide, se poate si asta. Dar nu trebuie sa fie ceva gen CDR, unde erau si asociatii. Trebuie altfel omogenizata structura asta", a explicat Sebastian Lazaroiu.

Ministrul Muncii a declarat ca "stanga si populismul sunt in minoritate, in timp ce majoritatea romanilor se declara de dreapta. PDL nu poate sa adune singur toate aceste optiuni politice, chiar daca e singurul partid oficial de centru-dreapta".

"Cred ca partidele politice si oamenii cu viziune de dreapta ar trebui sa se reuneasca intr-un proiect comun. Mi-e greu sa spun daca acest proiect se poate face intr-o luna, intr-un an. Asa cum stanga s-a coagulat prin proiectul USL, e firesc sa existe o coagulare si in partea dreapta a esichierului politic", a declarat prim vicepresedintele PDL, Roberta Anastase, citat de agentia Mediafax.

Declaratiile apar in contextul in care PDL isi pregateste o noua imagine. La nivelul partidului se lucreaza intens la un proiect care vizeaza schimbare siglei si a culorii. Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca miscarea populara este un proiect pentru alegerile din 2012 care ar putea reuni sub acelasi nume UNPR-ul lui Gabriel Oprea, fundatii si ong-uri apropiate de PDL. Aceleasi surse sustin ca Teodor Baconschi, cu Fundatia Crestin Democrata, si Valeriu Stoica, cu Institutul pentru Studii Populare, ar putea constituii Miscarea Populara.

Presedintele PDL, Emil Boc, a sugerat, luni,intr-o emisiune la TVR1 ca daca se va impune schimbarea numelui partidului se va discuta si acest lucru. "Daca se va impune schimbarea denumirii sau a culorii, vom discuta. Deocamdata nu s-a discutat despre asta. Asta trebuie sa vina la pachet. Daca va fi sa luam o decizie, o vom lua dupa ce se vor face analize sociologice", a declarat Boc

Ioana Basescu, a depus, in 11 aprilie, la OSIM o cerere de inregistrare a marcii "Miscarea Populara", domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale.