Conducerea Senatului a aprobat marti un memorandum intern prin care va fi instituit obiceiul invitarii o data pe luna a premierului Emil Boc in fata membrilor acestei Camere pentru a-si prezenta prioritatile, transmite Agerpres. Prezenta Seful Executivului in farta senatorilor va avea loc in cadrul "Orei Guvernului".

Emil Boc, in ParlamentFoto: Agerpres

"Biroul Permanent a aprobat un memorandum privind procedura invitarii primului-ministru in fata Parlamentului in cadrul Orei Guvernului pentru a-si prezenta prioritatile. Noi speram ca macar o data pe luna acest memorandum sa fie pus in practica si primul-ministru sa fie prezent in Senat o ora in fiecare luna", a afirmat Ioan Chelaru (PSD), vicepresedintele al Senatului.

Pe de alta parte, Chalaru a spus ca lunea viitoare va fi o zi obisnuita de lucru pentru senatori, deoarece Biroul Permanent nu a aprobat solicitarea ca senatorii sa aiba activitati in teritoriu cu prilejul redeschiderii scolilor: "Saptamana viitoare se va lucra in program normal, in sensul ca luni vom avea zi de plen, si nu activitati in circumscriptiile electorale cu prilejul redeschiderii scolilor".