Deputatul PNL Calin Popescu Tariceanu a solicitat, luni, la sedinta grupurilor parlamentare reunite ale PSD si PNL, sprijinul social-democratilor pentru convocarea unei sedinte a Parlamentului dedicata zilei Regelui Mihai.

Tariceanu a anuntat ca PNL va initia demersurile pentru convocarea unei sedinte a celor doua Camere ale Parlamentului pe 25 octombrie, pentru aniversarea oficiala a zilei de nastere a Regelui Mihai, relateaza Mediafax.

Tariceanu a precizat ca Regele Mihai si-a dat consimtamantul pentru o astfel de sedinta comuna a Parlamentului.

Liderul deputatilor liberali a solicitat sprijinul parlamentarilor PSD pentru votul din cele doua Birouri Permanente pentru convocarea unei astfel de sedinte.

Tariceanu a mentionat ca sedinta va "arata rolul sefului statului intr-o democratie parlamentara".

"Regele Mihai este extrem de preocupat si de ingrijorat de evolutia politica din ultimii ani", a mai spus liberalul, adaugand ca solicita ajutorul celor de la PSD intrucat "nu toti liberalii sunt monarhisti si nu toti socialistii sunt republicani".

Presedintele PSD, Victor Ponta, a apreciat ca o astfel de initiativa "este de bun-simt" si a precizat ca solicitarea PNL va fi discutata de grupurile parlamentare ale social-democratilor.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a adaugat ca, in opinia liberalilor, la sedinta Parlamentului dedicata Regelui Mihai nu ar trebui invitata nicio alta personalitate si sa nu fie permise alte luari de cuvant in afara Regelui.

"Este o situatie de genul win-win pentru noi. Asteptam sa vedem care este raspunsul PDL. Si daca o vor accepta este bine pentru si daca o vor respinge este bine", a mai spus Hasotti.