Functionarea PDL este contestata, dupa ce formatiunea nu ar fi inregistrat la timp documentele adoptate la Conventia Nationala din luna mai

de A.N.     HotNews.ro
Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:13 Actualitate | Politic


Functionarea Partidului Democrat Liberal este contestata, deoarece formatiunea condusa de Emil Boc nu a inregistrat in termen legal documentele adoptate la Conventia Nationala din 14 mai 2011, relateaza Antena 3. Viorel Ranghilescu, presedintele al Partidului Democrat, cere dizolvarea formatiunii democrat-liberale.

Potrivit documentelor prezentate in cadrul emisiunii "Subiectiv", realizate de Razvan Dumitrescu, modificarile aprobate in cadrul CN din mai ar fi trebuit comunicate Tribunalului Bucuresti in termen de 30 de zile de la data adoptarii.

In acest moment, sustine Ranghilescu, Ministerul Public trebuie sa solicite Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii PDL si radierea sa din Registrul partidelor politice.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, trebuia sa fie cel care sa inregistreze modificarile adoptate. Democrat-liberalul a admis ca documentele nu s-au depus la timp si ca instanta va decide soarta partidului: "Recunoastem cu mana pe inima ca am depus cu intarziere actele la Tribunalul Bucuresti... Principalul vinovat ar fi secretarul-general, care ar fi trebuit sa urmareasca de aproape inregistrarea actelor. Termenul de 30 de zile este de recomandare, instanţa va da o soluţie, pe care noi o vom respecta.".

La randul sau, purtatorul de cuvant al Partidului Democrat Liberal, Sever Voinescu, a declarat ca documentele au fost depuse in termen si ca nu crede ca PDL va fi radiat.

Potrivit lui Ranghilescu, procedura de dizolvare a partidului de guvernare va avea loc la Tribunalul Bucuresti pe data de 8 septembrie.

Raghilescu afirma ca este presedinte al Partidului Democrat, infiintat in 1989, in perioada Revolutiei. Formatiunea e inscrisa si la OSIM.


Sambata, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis urmatorul comunicat:

"Având în vedere  susţinerile din materialul  difuzat în cadrul emisiunii  ,, Subiectiv,, de la postul TV Antena 3, la data de 2.09.2011 , orele 21,00  care au cuprins o dezbatere pe marginea faptului că, o persoană fizică ar fi solicitat instituţiei noastre să sesizeze Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii Partidului Democrat Liberal şi radierea acestuia,în temeiul dispoziţiilor art.26 alin.(2) din Legea partidelor politice, însă  Ministerul Public a negat primirea acestei sesizări,

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, face următoarele precizări şi solicită, în aceleaşi condiţii , publicarea punctului său de vedere:

Petiţia adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către   dl. Rînghilescu Viorel , prezentată în cadrul emisiunii ca reprezentând dovada faptului că, Ministerul Public a fost sesizat de o persoană interesată în legătură cu încetarea  activităţii acestui partid politic, care nu ar fi respectat dispoziţiile legii partidelor politice  şi  trebuia să solicite Tribunalului Bucureşti radierea ,a vizat o cauză aflată pe rolul acestei instanţe de judecată, în care petentul este parte. În  aceste condiţii , în conformitate cu dispoziţiile art. 6 1 din legea petiţiilor( Legea nr.233/2002 cu modificări), petiţia petentului , prezentată în emisiune, a fost transmisă acestei instanţe, respectiv Tribunalului Bucureşti. De asemenea, în concordanţă cu dispoziţiile legii petiţiilor, a fost comunicat petentului  faptul că, această petiţie a fost redirecţionată instituţiei pe rolul căreia se află cauza la care domnia sa a făcut referire.

Antena 3 a solicitat Biroului de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la data de 2 septembrie 2011 anterior emisiunii ,, Subiectiv,, să comunice dacă ,, Ministerul Public a solicitat Tribunalului Bucureşti să constate dizolvarea PDL având în vedere că această formaţiune politică nu a depus în termen modificările statutului survenite în urma convenţiei din 14 mai 2011,

Răspunsul furnizat de instituţia noastră a fost în sensul că "la Ministerul Public nu a fost depusă o sesizare care ar atrage incidenţa dispoziţiilor art. 26 (1) din legea partidelor politice,,
Aşadar, acest răspuns a fost exact, dar asocierea făcută în cadrul emisiunii Subiectiv  dintre răspunsul furnizat Antenei 3 şi comunicarea transmisă dl. Rînghilescu Viorel, de către instituţia noastră este tendenţioasă. Răspunsul transmis dl. Rînghilescu Viorel de către instituţia noastră, reprezintă  numai dovada că petiţia sa a fost redirecţionată instituţiei pe rolul căreia se află cauza în care domnia sa era parte .

Maniera de abordare a subiectului s-a întemeiat pe alăturarea  răspunsurilor furnizate de instituţia noastră  persoanei fizice şi Antenei 3 , deşi solicitările erau diferite".


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2727 vizualizari

 • +10 (18 voturi)    
  Tampenii non-stop la tembeliziunile lui Voiculescu (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:20)

  udsdl [anonim]

  Nu stiu cine se mai uita la tampeniile debitate non-stop de aghiotantii lui Felix turnatorul.
  • -1 (5 voturi)    
   despre.... (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:56)

   acasa1284285656193 [utilizator] i-a raspuns lui udsdl

   Aici nu e vorba de "tembeliziunile" nu stiu cui!
   PDL este sau nu vinovat? Asta-i chestiunea! Asa
   ca nu o mai da cotita;adevaratii oameni politici
   isi asuma greselile,oricare ar fi acestea.
  • +4 (10 voturi)    
   Ïnstanta de Judecata"Antena 3! (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 12:29)

   Gutza [anonim] i-a raspuns lui udsdl

   Sigur ca toate procesele care se judeca la A3 sunt foarte extraordinar de interesante (cu tot cu pleunasm) si toate hotaririle care se iau acolo trebuiesc respectate. (Sa i se retraga si diplomele lui Funeriu!). Pentru ca aceste procese sa se desfasoare in siguranta propun ca acest post de televiziune sa emita numai in circuit inchis (numai pentru spitalul 9), iar presedinte al acestei instante sa fie, obligatoriu, C.V.Tudor
   • -2 (6 voturi)    
    Diplomele lui Funeriu (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 22:57)

    Eu [anonim] i-a raspuns lui Gutza

    nu se pot retrage in Romania, ele nefiind echivalate in fata statului roman NU EXISTA !
    Asta din punct de vedere legal, dar asta la PDL nu conteaza.
  • -2 (6 voturi)    
   sigur (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 13:10)

   dan [anonim] i-a raspuns lui udsdl

   cum altfel poate fi numita interventia lui Cotoi Sever care sustinea ca actele s-au depus la timp dar nu stie data la care s-au depus si persoana care le-a depus, noroc cu Ioan Oltean care a recunoscut azi ca actele nu au fost depuse la timp
 • -4 (10 voturi)    
  Doamne ajuta-ne! (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:30)

  toma [anonim]

  Doar datorita PROSTIEI lor,AROGANTEI si INCOMPETENTEI acestei adunaturi vom putea scapa de "ciuma portocalie" condusa de basescu,udrea,eba si carpa de sters care cica, e p.m.Unde-ti este broscoiul,Olteanu?.
 • -3 (9 voturi)    
  si ce daca PDL nu le-a depus la timp... (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:34)

  costica [anonim]

  Incalcand LEGEA.... ce-are PDL cu LEGEA din Romania.... ha, ha, ha, pai, cate legi a incalcat PDL pana acum,.... unele adoptate de Parlamentul Romaniei si sustinute cu mare tam-tam de PDL, vezi Legea de marire a salariilor profesorilor cu 50%, lege cu care mintindu-i pe profesori au castigat alegerile in 2008 impotriva PNLului lui Tariceanu ptr ca Traiceanu a facut prostia sa spuna ca NU sunt bani ptr aceasta marire!!
  PDL cu Basescu in frunte l-au acuzat ca minte, afirmand ei ca sunt bani si asa PDL a castigat alegerile cu voturile profesorilor in 2008!!!
  Asa ca LEGEA si PDL sunt incompatibile, adica nu au nici in clin nici in maneca...
  PDL e compatibil cu clientela politica, cu coruptia generalizata, cu MINCINA zi de zi(Basescu este campionul minciunilor in Romania!!), cu incompetenta generalizata, de sus de la Boc in jos, tot este incompetenta in PDL si Guvernul Romaniei.....
  Astea-s compatibilitatile PDLului....
  • -2 (2 voturi)    
   Asa este . Legile sunt pentru ceilalti. (Duminică, 4 septembrie 2011, 11:47)

   gjbjdbg [anonim] i-a raspuns lui costica

   Parerea mea este ca daca ar fi sa enumeram de cate ori au facut abstractie de lege pedeleul si de cate ori au respectat legea, am ramane surprinsi si am constata ca nici macar nu se mai prefac ca respecta legile tarii nemaivorbind de legile omaniei sau moralei .
   Profesorii si medicii sunt printre marile grupuri sacrificate de aceasta guvernare .
   Ei au pierdut cel mai mult si eu cred ca medicii sau profesorii care mai voteaza cu puterea sunt ori masochisti ori cei mai mari fraeri.
 • -3 (9 voturi)    
  AR FI BINE (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:41)

  SMEN [anonim]

  pentru pdl,singurul mod in care mai pot castiga alegerile e sa isi schimbe numele si culoarea,culoarea deja au schimbat-o bineinteles pentru ca sunt iubiti de popor nicidecum de frica ca vor fi luati la bataie pe strada,acum urmeaza numele
 • -3 (9 voturi)    
  Acesti oameni ne conduc ? (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 11:43)

  Jerome [anonim]

  Nu sunt in stare sa-si inregistreze partidul in termenul legal de 30 de zile si au pretentia sa conduca o tara ?
 • +9 (9 voturi)    
  Legea partidelor (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 12:13)

  Vlaston Stefan [utilizator]

  Art. 24. - (1) Partidele politice au obligaţia să depună la Tribunalul Bucureşti:
  a) documentele atestând desfăşurarea adunărilor generale, în termen de 30 de zile de la data acestora;
  b) documentele provenind de la autorităţile electorale competente privind desemnarea candidaţilor în alegeri, în termen de 30 de zile de la data alegerilor.

  (2) Depunerea documentelor prevăzute la alin. (1) la Tribunalul Bucureşti se consemnează în Registrul partidelor politice.

  Art. 25. - (1) Modificarea statutului sau a programului partidului politic poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut.

  (2) Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data adoptării, cu îndeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) şi (3). Tribunalul Bucureşti o examinează potrivit procedurii prevăzute la art. 20 şi 21.

  Art. 26. - (1) În cazul în care modificările nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau dacă instanţa a respins cererea de încuviinţare a modificării statutului, iar partidul politic în cauză acţionează în baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucureşti încetarea activităţii partidului politic şi radierea acestuia din Registrul partidelor politice.
 • -7 (13 voturi)    
  PDL - partid ilegal (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 12:15)

  Mara [anonim]

  Da , PDL este un partid ilegal ! Nu este necesar nici o interventie a justitiei romane , a UE sau a justitiei divine .Este necesar sa facem din PDL - o noapte a Sf. Batolomeu .Imediat, ne vom inalta spre tot ce , in lume , este Bun si Frumos : Lumina ,Adevar , Ratiune , Dreptate, Echitate , Egalitate .
 • +2 (8 voturi)    
  Functionarea PDL (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 12:47)

  costel [anonim]

  Opozitia si Antena 3 leagana un copil mort sa adoarma.Partidul poatefi radiat numai daca functioneaza dupa statutul modificat desi a fost anulata modificarea de instanta,nu pentru ca a intirziat inaintarea documentelor.Termenul de 30 de zile nu este un termen de decadere ci un termen orientativ.Daca Ministerul Public nu a cerut incetarea activitatii PDL,dl.Ringhilescu n-are calitate procesuala,dar are timp si bani de pierdut.
  • -4 (8 voturi)    
   :))))) (Sâmbătă, 3 septembrie 2011, 20:40)

   Bogo [anonim] i-a raspuns lui costel

   citeste mai sus, e copiat din lege! termenul de 30 de zile e obligatoriu nu "orientativ" trompeto!:))
   • 0 (0 voturi)    
    Lege tipic romaneasca!! (Luni, 5 septembrie 2011, 6:02)

    Liviu [anonim] i-a raspuns lui Bogo

    Ase este, termenul este obligatoriu, dar:
    1. Daca PDL spune ca nu a actionat conform statutului modificat?
    2. Daca Ministerul Public nu solicita incetarea activitatii si dizolvarea? Ca doar in articolul 26 nu se spune ca e obligat sa solicite!!?
    Oare cand va da si parlamentul Romaniei legi clare, concise si lipsite de ambiguitati (vezi si cazul atator legi care au nevoie de metodologie de aplicare)??
  • 0 (0 voturi)    
   Parchetul de ce nu a facut cererea? Stat de drepti (Duminică, 4 septembrie 2011, 17:51)

   mil [anonim] i-a raspuns lui costel

   ...nu stat de drept.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by