¬Senatorul Vasile Ion, care a condus timp de 20 de ani PSD Buzau, iar in perioada ianuarie-iunie 2011 a condus interimar filiala judeteana a PC, s-a inscris vineri in UNPR, potrivit Mediafax. "Ion Vasile, senator de Buzau, ales in colegiul uninominal 3, s-a inscris vineri, 2 septembrie 2011, in Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei. Ion Vasile este membru al Comisiei pentru sanatate publica din Senatul Romaniei", anunta UNPR intr-un comunicat. UNPR mentioneaza ca are in prezent 30 de parlamentari - 13 senatori si 17 deputati.

Senatorul Ion Vasile a renuntat pe 14 iunie la functia de presedinte interimar al organizatiei judetene a PC, pe motiv ca la Buzau nici ACD si nici USL nu functioneaza, iar conservatorii nu sunt chemati la dezbateri. Dupa ce si-a predat prerogativele de lider al PC Buzau, senatorul Ion Vasile s-a afiliat grupului senatorial al PNL si a precizat ca va ramane acolo atat timp cat nu i se va spune ce sa faca.

Senatorul Vasile Ion a fost presedinte al PSD Buzau timp de 20 de ani, dupa care a trecut la PC, iar din 27 ianuarie 2011 conducea interimar organizatia judeteana din Buzau a Partidului Conservator.