Într-o serie de cinci episoade, HotNews Podcasts încearcă să răspundă cu ajutorul unor specialiști din cadrul Ericsson, unul din jucătorii globali din industria telecomunicațiilor, celor mai importante întrebări referitoare la impactul pe care tehnologia 5G îl va avea asupra societății și a mediului de business.

5G: Superputerile tehnologieiFoto: Hotnews

Poți asculta episodul 1 din seria „5G: Superputerile tehnologiei” pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Breaker, Radio Public.

În primăvara lui 1973 a fost realizat primul apel telefonic cu un telefon mobil. Din acel moment lumea a devenit mai mare. Aproape cinci decenii mai târziu vorbim despre 5G și despre o planetă mai accesibilă și mai conectată ca niciodată datorită internetului. Cum va arăta următorul deceniu care se va construi și dezvolta sub influența 5G?

De la economie și inovație digitală până la dezvoltarea urbană și rurală, această tehnologie va avea un impact asupra tuturor. Telefonul din buzunarul tău e pregătit deja de 5G. Urmează mașinile de pe străzi, fabricile, transporturile din toată lumea și chiar gadgeturile care ne fac casele un pic mai inteligente. Suntem în fața unui deceniu al oportunităților.

Pentru toate acestea, HotNews.ro împreună cu Ericsson, jucător global în industria telecomunicațiilor, îți prezintă unele dintre cele mai importante răspunsuri despre 5G.

În primul episod al podcastului vorbim cu Adrian Matei, un român care lucrează ca strategic product manager pentru 4G și 5G în cadrul Ericsson, în Suedia, despre cum a evoluat societatea de la 1G la 5G, despre ce înseamnă noua tehnologie, mituri, comunități rurale inteligente, cât costă și ce beneficii aduce trecerea companiilor la 5G și multe altele.

Podcast susținut de Ericsson România