(P) 200.000 de euro oferiti de OMV Petrom in competitia "Idei din Tara lui Andrei"

de     Smile Media
Marţi, 24 noiembrie 2015, 13:37 Idei din tara lui Andrei


Idei din Tara lui Andrei
Foto: Tara lui Andrei
Pana pe 3 decembrie, persoanele fizice, organizatiile neguvernamentale, institutiile de invatamant si alte institutii publice isi pot inscrie ideile in competitie pe www.taraluiandrei.ro, la sectiunea Idei din Tara lui Andrei. Cea de a patra editie a competitiei nationale de proiecte „Idei din Tara lui Andrei” este organizata de OMV Petrom si Fundatia PACT. Aceasta sprijina, cu 200.000 euro, romanii cu solutii din sfera dezvoltarii comunitare, educatiei pentru angajabilitate, eco-eficientei si eco-inovatiei.

Programul finanteaza proiecte pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatilor din Romania cu granturi totale de pana la 200.000 euro. Fiecare initiativa poate primi granturi de pana la 5.000 euro sau 15.000 de euro.

In editia de anul acesta, ideile propuse se pot incadra intr-unul dintre urmatoarele trei domenii:
  • dezvoltare comunitara - initiative care rezolva o problema sociala in comunitatea locala, valorificand in mod eficient resursele, nevoile si oportunitatile existente;
  • educatie pentru angajabilitate - proiecte care contribuie la formarea si pregatirea pentru piata muncii atat a tinerilor, cat si a adultilor;
  • mediu: eco-eficienta sau eco-inovatie - promovarea unui comportament cumpatat, prin folosirea in mod responsabil a resurselor naturale si a inovatiei pentru protectia si valorizarea mediului inconjurator.

Proiectele castigatoare in editia din 2015 a competitiei vor fi alese in urma unei evaluari ce consta in doua etape:

  • votul public, ce se va desfasura in perioada 7 - 18 decembrie 2015 si va reprezenta 40% din punctajul final.
  • jurizarea va avea loc intre 7 decembrie 2015 si 13 ianuarie 2016, cand juriul "Idei din Tara lui Andrei" va analiza ideile primite, iar evaluarile lor vor reprezenta 60% din totalul punctajului. 

Pe parcursul celor trei editii de pana acum ale competitiei "Idei din Tara lui Andrei", OMV Petrom a oferit finantari in valoare totala de 360.000 de euro pentru peste 40 de proiecte sociale.

Castigatorii si-au transformat ideile in proiecte care contribuie la schimbarea in bine a zeci de comunitati de pe teritoriul tarii.

Pentru mai multe informatii despre competitie, va rugam sa accesati www.taraluiandrei.ro

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


2874 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by