Cristian Tudor Popescu OUT de la Digi 24. Îmi vine să vomit: Cosmin Prelipceanu criticat de CTP pentru un Fake News. CTP OUT. DIGI24 nu admite critica. E dat afară rebelul, nebunul care strica imaginea. Rămâne un pustiu în frunte cu Cosmin Prelipceanu. E momentul ca Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu să nu fie trădători. Cristian Tudor Popescu OUT de la Digi24.

Cristian Tudor Popescu OUT de la Digi 24

Îmi vine să vomit. Rămâi interzis, doborât de tren. Călcat în picioare de elefanți. Mâncat de viermi. Am o senzație fizică de scârbă, durere și uluire. CTP-ul e “omul meu de legătură” cu semnificația profundă și extremă a oricărui eveniment. Îl urmăream, îl comentam, îl “haleam” pe pâine. Îl criticam, îl înjuram, îl otrăveam. De vreo douăzeci și ceva de ani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Îmi vine să vomit: Cosmin Prelipceanu criticat de CTP pentru un Fake News. CTP OUT

Cosmin Prelipceanu dă o gherlă. Nu verifică o știre și se și umflă în vene, cum îi este felul. Cosmin Prelipceanu, cu o prestație adecvată jurnalistic de ani de zile, greșește, nu-și recunoaște greșeala, se afirmă măreț. DIGI 24 dă afară pe cel care critică greșeală, nu pe cel care o face. CTP, nu Prelipceanu.

CTP out de la DIGI24. Vin lupii tineri

Mai sunt puține bastioane ale jurnalismului în Ro. Da, ale adevărului. Adică, ăia care pot face deosebirea între news și fake news. Între omorărea Ucrainei la bucată și ce mișto sunt Rușii, între COVID 19 și “libertateeeee”. Priviți cum o scaldă treisferturi de net, televiziunile cu audiență, A3, Realitatea, România. Dacă e să privim atent, bastioanele bătrâne ale news-ului și comentariului adecvat sunt apărate de o generație care a aflat de Revoluție și a făcut “gașcă” de cel puțin 20 de ani. Oameni care au crescut, comentat, înjurat CTP “pe pâine”.

“Bătrânii elefanți” care știu jurnalism sunt vânați, “împușcați”, “prigoniți”, “izolați”. Da, li se spune: nu e cazul, e chestie de bani, nu suntem relevanți, te dau afară, bă!. Și unde să te duci? Ești bătrân și dezosat.

Rămâne pe poziție o majoritate de puștani care nu știu ce-i news.

Adevărul paralel al lui Trump nu știți cât de mult triumfă în aceste condiții. Revolta e înăbușită. Coloana vertebrală socială e bușită. Ce mișto era Dragnea! Cât de mult adevăr spune Elena Udrea!

Sigur, veți spune asta se întâmplă demult. Și recunosc. Lumi paralele, adevăruri alternative.

Dar prin operațiunea CTP OUT s-a belit rău de tare situația. Ne-au murit idealismele. Dă le dracului!

E vremea publicului, bă!, a băieților cu bani, bă, a celor care dau publicitatea, bă, a marilor influenceri care ne vând orice, inclusiv "jurnalism" azi. Ei toți nu se întreabă care e adevărul, de ce e OUT CTP, ci "de ce nu-i mișto CIRCUL ăsta?" Să fie dați afară, bă, toți! Nu-s buni de nimic - zic politicienii, publicul, influencerii.