Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Zelenski va vorbi Parlamentului României. Adică, unora ca Florin Câțu și Marcel Ciolacu, care se masacrau pe Facebook în timp ce se descopera masacrul de la Bucha. Zelenski le va vorbi Dianei Șoșoacă, Mihai Lasca, Francisc Tobă AUR, și lui Dumitru Coarnă, ex-PSD, cei care i-au propus ambasadorului rus "poziția de neutralitate" a României. În timp ce Mariupol era tuns și ras de către tancurile lui Putin. Va fi un fel de câinii latră, caravana trece.

Zelenski, în interviu la EuroNewsFoto: Captura YouTube

Volodimir Zelenskiy în Parlamentul României. Ce va spune el României?

Va avea ecou în inimile voluntarilor. Acțiunile lor le-au bătut obrazul președintelui Klaus Iohannis și Prim-plagiatorul Nicolae Ciucă. La fiecare graniță a României. Volodimir Zelenskiy în Parlamentul României va vorbi despre acești oameni ca el. Eroii se înțeleg cel mai bine între ei.

Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Ce va spune el Ministerului Armatei?

O tăcere gravă, rău presimțitoare s-a auzit de la începutul războiului din Ucraina dinspre Ministerul Apărării. Fără să fie război, i s-a prăbușit avionul, elicopterul la Cogealac, ba, chiar un instructor de tancuri a fost călcat de propriul tanc. Jenant. Caraghioslâcurile lui Vasile Dâncu au urmat în serie. Tot soiul de aiureli debitate cu aer de mare șef. Volodimir Zelenski în Parlamentul României nu va vorbi despre armata asta. Îți vine să fugi de ea mai ales când te cheamă la război.

Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Ce va spune el Prostiei românești?

Multe teorii ale panicii au prins în solul românesc. Toate scenariile din “Prostia omenească” a lui Ion Creangă s-au adunat în luna asta de război din Ucraina. De la căratul benzinei cu rafia la caftul pe valută. Aceiași politicieni cărora li se vorbește astăzi au băgat capul în sac. Volodimir Zelenski, jenat, în Parlamentul României nu va vorbi despre astea.

Volodimir Zelenski, nu va avea ecou în Parlamentul României.

Nu pentru că Parlamentului îi trebuie un Putin, nu. Nu dictatura e problema în România. Nu. Politicienii sunt poluați. Cum să ne-o tragă pe taxe, impozite, ce poziții cu bani să mai ocupe, ce pilă să mai pună să-și așeze amanta, soția, girafa, copilul. Mulți dintre noi suntem poluați. Poluați cum să mai dăm lovitura. E război, nu? Orice comportament e tolerat. Băi, e război, cum să nu furăm? Suntem poluați de grija zilei de mâine. Am ajuns să ne uităm la mărar, la pâine, la prețurile lor, ca la Isus. Cât ne mai răstignesc prețurile ăștia cu războiul lor?

Volodimir Zelenski în Parlamentul României.

Un om care n-a mai prins o noapte bună de mult timp. Un om care a văzut crime, care e vânat pentru pielea lui, care trăiește în amenințare și grija pentru un popor. Se adresează unui Parlament năuc, într-un așa hal de năuceală încât au intrat pe turnantă două opțiuni. Unu. Când niște politicienii se adună să facă bine, iese rău. Ca astăzi Florin Cîțu și Marcel Ciolacu. Doi. Când țara e lăsată liberă dă în damblale conspiraționiste. Ca-n fiecare zi.

Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Ce bine că ne vorbește!

Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Parlamentarilor români nu le va spune nimic. Va vorbi românilor. Și știm noi cum sunt românii. Să nu ne spună nouă nimeni cum sunt românii. Sunt mișto!