Adrian Năstase are la viața lui 2 condamnări. Una e pentru "Trofeul Calității". A luat bani, prin intermediari, pentru campania electorală. Donație "voluntară" pentru ȘEFU'. A doua condamnare a fost mai simplă. A fost prins cu pitici în grădina sa. Pitici luați dintr-o vizită din China. "Fi-su" politic ,Victor Ponta, a copiat cărți pentru titlul de doctor universitar. Teza de doctorat a fost îndrumată de "ta-su" Adrian Năstase. Poveștile lor văzute de la distanță au rămas ca niște Pitici pe creier pentru contemporani.

Victor Ponta, Liviu Dragnea, Sebastian Ghita, Viorel Hrebenciuc, Adrian Nastase si Ilie SarbuFoto: Colaj / Sursa foto: Agerpres

Adrian Năstase și Victor Ponta au fost figuri luminoase în peisajul politic al anilor 1990-2010. Asta o pot garanta. Dar uite cum și dece.

Adrian Năstase făcea figura unui reformator, ba, unii îl consideră chiar astăzi cel mai bun Prim-ministru.

Eu știu că viața mea ca om a fost una rea. Rea și urâtă. Avea meteahna tâmpită Năstase de a aresta opozanți pe stradă, exemplu Ciuvică este memorabil. Ce-a ajuns astăzi Ciuvică e treaba lui.

Apoi, aroganța sa nemăsurată a creat mitologia că tot ce mișcă la Stat mișcă sub comanda lui: numiri, legi, comisioane. Nu am cum să probez chiar tot, dar cele 2 condamnări sunt probe în acest sens.

Luminos Năstase? Nu era greu să luminezi în poziția de Prim-ministru după ce avusesei înaintea ta un Văcăroiu. Nea Nicu era nepriceput la nimic, urât-mirositor în tot ce făcea. Deci, nu cred că Năstase era mai bun, mai luminos, ci mai degrabă e o chestie de succesiune. Ai un nătăfleț înaintea ta, tu strălucești. Cam așa cum strălucește Orban, pentru că Cîțu s-a făcut de râsul curcilor. Astăzi, Năstase umblă prin instanță să se reabiliteze, să-și șteargă CV-ul, cazierul judiciar de condamnările avute. Corupt a fost, corect este, drept va fi.

Adrian Năstase are un "fiu" politic. Victor Ponta era chiar speranță ăsta.

Știți cum este? Când Opoziția e vai și amar, crezi că un Ponta poate fi o speranță într-un partid pus pe furat. Victor Ponta zâmbea, înțelegea situația lui Adrian Năstase și dădea dreptate, pe ici-colo, chiar și Opoziției. De tănăr, a preferat să facă însă figurație pe unde a fost numit și să aibă gura mare pe unde a trecut. Era din partea Puterii și Puterea era și este marea Anchilozată a României. Repet, el strălucea prin comparație.

Mare lucru iarăși, era tânăr și tînărul la prima vedere dă speranțe. Și dacă stau să-l văd și astăzi tot tânăr a rămas. Cu frizura aia a lui, cu înălțimea aia a lui... Speranțe însă nu mai stârnește.

Ponta putea răsturna România. El n-a făcut mare lucru în general. A fost un plagiator de modele, din păcate. S-a împrietenit cu Ghiță și a-ncercat să-i fure din felul de a fi. Ghiță doar l-a virusat. L-a respectat și copiat pe Adrian Năstase și Năstase doar l-a virusat.

Mai rău, ca să-l copieze pe Năstase a copiat din diverși autori pentru propriul doctorat. Acum, tot tânăr și cu mari speranțe, umblă prin instanță să-și șteargă păcatul plagiatului. Corupt a fost, corect este, drept va fi.

Știți cum este.. istoriile astea penale poate nu-s decât în parte adevărate.

Da, Justiția a fost a lui Băsescu, cum spun ei, care Băsescu ce s-a ales de el? Umblă pe la coana Justiție să-și spele păcatele turnătoriei și să-și salveze copila și colaboratoare din ghearele corupției.

Da, Piticii de grădină și Trofeul Calității, Plagiatul - pot fi adevărate. Dar adevărat este cu adevărat că astfel de fapte lasă urme, umbre în conștiința contemporanilor. Sunt Pitici pe creier, nu în grădină. Piticii pe creier se fac mari și sunt virali. Piticii aceștia sunt alcătuiți din imaginea lor publică, este imaginea creată de ei cât au fost puternici, de opoziție și opozanți, de gura lumii slobodă.

Piticul meu uite ce articol a scris, bazat pe condamnări reale și interpretări personale. O generație întreagă are astfel de Pitici pe creier în administrare. Și asta e adevărata condamnare a lui Năstase și Ponta.

Au dreptul cei doi să-și șteargă istoricul carierei? Au, cum să nu.

Dar cât om mai rămâne pe pământ, uite, câțiva care le știm istoriile o să le râdem în față. Au fost aroganți ei o viață? Acum ne-a venit nouă rândul. Cine râde la urmă, răde mai bine!

Ștergeți domnilor! Aveți și argumente juridice. Ștergeți! Cât vom trăi, vom râde de voi. Istoricul vostru penal vi-l veți șterge, dar piticii noștri nu aveți cum să ni-i luați.Urâm corupții, ne iubim piticii.