Irina Begu înfrântă la Cleveland, în finală. Rapid București înfrânt de CSU Craiova, pe Național. 2 înfrângeri într-o singură seară. Mi s-a rupt inima. Am simțit un topor drept în moalele capului. Ce-i înfrângerea, de fapt? Cui folosește ea?

Eroul meciului: Horatiu Moldovan RapidFoto: Hotnews

Irina Begu, învinsă 2-0 de către Anett Kontaveit, în finala turneului WTA de la Cleveland. Rapid - CSU Craiova 1-2, pe stadionul Național. Am zapat ca idiotul și nu-mi venea să cred. Pe un Digi era Rapid. Pe alt Digi era Begu. De la ora 21 în sus. Ce vesel eram! Begu lupta egal la egal cu Kontaveit. Când, din senin Irinei îi vine ideea de a da o scurtă la fileu. Era un schimb tare rău de mingi pe fund de teren. Irina are ideea de a da scurta. De a rupe elanul, de a opri mașina Kontaveit. N-a mers. Era absurdă scurta. Era o rezolvare aberantă. Era 6-6 în setul întâi. Cum să "tai" mingea la viteza aia? Mingea n-a ajuns nici măcar la fileu. Eh, de atunci înfrângerea s-a strecurat ca șarpele. Kontaveit închide setul și setul al doilea este fără epică. Mi-am cules dinții din sticla de bere, de durere. M-a lovit fizic. Toporul s-a-nfipt în moalele capului.

Am zis: Hai Rapid! Era 1-0 pentru Rapid. GOOOOOLUL - Șut fără ecou al lui Albu. CSU Craiova ataca, dar "orb". Săpunaru era pe fază. Nu se ajungea la Horațiu Moldovan - portarul. Repriza întâi era pe sfârșite. Chiar, ce se putea întâmpla? Dezastru! Dezastru vine din prea multă siguranță de sine. Minutul 42 și câteva secunde. Belu-Iordache - Rapid a fost eliminat. Ce l-a apucat? Belu-Iordache la 27 de ani, din Timișoara se bagă în seamă. Belu-Iordache îi fute una lui Nicușor Bancu. Ești copil Belu-Iordache? Nu ești! Ia de aici: Cartonaș roșu. De unde vine asta? De ce a intrat să-l altoiască pe Nicușor Bancu? Nimeni nu știe. Doar să se bage în seamă. N-a mers. Era absurdă mișcarea. Era o rezolvare aberantă. Nu cerea nimeni. Nici Bancu nu cerea pumni. Minutul 42 a fost fatal. Repriza a doua a mers doar într-un sens, cu mici excepții. CSU Craiova ne-a sufocat. Ne-au egalat. Săpunaru n-a mai făcut față. Horațiu Moldovan era țintă. Omul a scos un car de goluri. La un moment dat, n-a mai putut nici el. Poarta s-a făcut ciur. 2 boabe. Vin de la CSU Craiova. Rapid București înfrânt.

Am stat ca boul privind înfrângerile. Ce seară goală, fără pic de milă. Ce măcelărie grozavă. Ce suflet negru. Ce timp ostil, greu. Înfrângerea împute aerul meu.

Dar celălalt, învingătorul? își trăiește victoria. Plutește, are aripi, îi e minunat. Cum mi-a fost și mie. Văzând-o pe Begu câștigând la Cleveland, văzând Rapid-ul câștigând în Ligă. Câștigau. La trecut.

Înfrângerea cea mare este când îl urăști pe ăla care a câștigat. Acum însă mi-am luat un topor în moalele capului și stau țeapăn în fața teve-ului, toc semințe cu scârbă și beau bere cu durere. Durerea asta mi-a luat somnul. Înfrângerea ca și victoria te țin treaz mult timp. Nu-ți vine să crezi. Curg argumentele. de ce am fost buni? De ce am fost înfrânți? Psihicul te fulgeră ca vrăbile după furtună. Nu urăsc Craiova. Urăsc ceva? Nu. Îmi vine să vomit doar. Prea am fost sigur pe mine.

De ce? De ce? De ce? De d-aia! Că Begu a fost Ne-inspirată cu scurta ei. Și ca-ntr-o vrajă s-a prăbușit totul în ea. Că Belu-Iordache a tăiat maioneza lui Bancu. Și ca-ntr-o vrajă s-a prăbușit totul în Rapid.

Înfrângerea se strecoară tiptil în trup, în psihic. Doar vrei să te aperi. Ești înfrânt înainte de a fi înfrânt. Miroși a mort pe picioare. Nu mai ataci. Vrei doar să fii lăsat în pace, să conservi răul pe care l-ai făcut. Avantajul pe care-l ai. Ori, Begu s-a prăbușit, fără să-și dea seama odată cu scurta aia. Rapid-ul o dată cu eliminarea lui Belu-Iordache. În fața lor erau Kontaveit, o mașină de tenis și Reghecampf, unul dintre puținii antrenori cu adevărat de la noi.

Topor în moalele capului. De ce? Pentru că făcusem o alegere fanatică. Câștigă Begu! Câștigă Rapid-ul. Nu-mi trecea prin cap că Begu și Rapid pot greși. Au greșit, mi-am luat toporul. Am devenit o mașinărie stricată. Toc semințe, beau bere. Cu durere. Îmi vine să vomit. Am fost înfrânt. Zac. Dar dacă nu mă ridic din fotoliu încep să urăsc ÎNVINGĂTORII serii, Kontaveit și CSU Craiova. Și voi vomita. Pe tricoul meu alb - vișiniu. Ce groaznic mi-este. Nu pot închide un ochi.

Înfrânt sunt dacă-o urăsc pe Begu. dacă-l urăsc pe Belu Iordache. Nu urăsc pe nimeni.

Nu pot dormi. Prea am fost mândru. Mi-am luat-o. Prea semințele cu bere erau gustoase. Prea nu era adevărat. Prea era totul în mintea mea. Doar toporul înfrângerii n-am crezut că mă va atinge.

Irina Begu a fost înfrântă? Rapid București a fost înfrânt? Eu am fost înfrânt. Mi-am luat toporul în cap. Trebuie să-mi iau seama.

La ce folosește înfrângerea? Să simt gustul acru al semințelor și scârba de bere. Nu pot dormi de Durere. Irina Begu, Rapid București. Suntem înfrânți. Să nu-i urăm pe cei ce greșesc. Pe învingători. E greu. Greu. Vomit semințele aroganței mele. Goaznica bere.