Duminică 15 august, de ziua sfântei Marii, pe Național, FCSB - RAPID în Liga 1. ​Rapid-ul este Rapid. Cu Iosif, cu Săpunaru, cu toți băieții, în zile bune sau proaste. Cu o galerie ieșită "de pe șine", că de aia-i galerie. Steaua? Nu mai știe lumea cine e. Steaua nu e FCSB, sau e FCSB, deja mă ia confuzia. Dar sigur FCSB e doar Gigi Becali. Duminică, de la ora 21,30, Rapid-ul se întâlnește cu arogantul Gigi Becali, cel care cumpără-vinde pe oricine, dar în viața lui n-a coborât în chiloți, pe gazon. Becali care are Dumnezeu și antrenor la FCSB de formă. Da, duminică, ora 21,30, Rapid-FCSB. Cine învinge? Mihai Iosif, Miță, de la Rapid!

Mihai Iosif, antrenor Rapid BucureștiFoto: Hotnews

Prefer să țin cu o echipă de fotbal care nu e dictată. E Rapid-ul. Care nu deține Puterea. E Rapid-ul. Care trece prin emoții puternice la fiecare meci. E Rapid-ul. Care e determinată de fiecare minut de antrenament, care trăiește iluziile ei, care are frică de Dumnezeu, de imprevizibil. E Rapid-ul.

FCSB e dictatură. Mă bagă sau nu în echipă? De ce mă bagă? De ce mă scoate? Cine face jocurile? E Becali stăpânul, jupânul oilor în jambiere. E FCSB, o lume și ea, în care dictatura nu coboară de la Dumnezeu și Becali nu e unsul niciunui Dumnezeu.

Da, Rapid-ul așa cum este poate câștiga. Asta contează. Întotdeauna, și istoria o spune, Rapid-ul a fost echipa care a ținut Dictatura cu sufletul la gură. Băi, dacă ăștia ne fac? Ideea în sine că Rapid-ul a dat și dă fiori preamarilor vremii, asta contează.

Da, n-avem buget de Messi. Dar nici Becali n-are. Dar avem acel lucru unic după care Messi a plâns: prietenia și iubirea pe veci. Prietenia și iubirea care te țin în brațe, la bine și la rău. Messi de aia a plâns, plecând de la Barcelona. Pentru că a devenit oaia nimănui. La PSG e un străin.

Iosife, fă-l pe Becali să te vrea duminică, după meci, omul lui. Să dispere că nu te are. Că așa face. Moare dacă nu-și cumpără o slugă.

Mihai Iosif, Miță, dă-i arogantului Becali ceea ce merită.