Deci, îmi vine Carnat de la Rapid pe dreapta cu mingea. Se uită în careu. Pare că stă, calculează. Are timp. Îl vede pe Pănoiu. Pasă lungă. Pare fără speranță. Pasa vine în Viana de la Argeș. Viana are și el timp. Chiar face o șmecherie. Vrea să respingă cu călcâiul. Când colo, nu-i iese lui Viana, luftează criminal. Bășica îi încurcă picioarele. Pănoiu preia, e sigur pe el. Privește fracțiune spre poartă. Prinde șiret în poartă, în colțul porții. Portarul Greab se întinde cât să se măsoare, dar nu prinde mingea. Gooool! Rapid marchează în minutul 8. Am sărit în cap de bucurie. Apoi, am stat înfrigurat 82 de minute.

Foto:

Așa se face! Meciul a început cu îmblânzirea spiritelor din Trivale. Niște oameni de la Rapid au mers la mormântul lui Nicolae Dobrin. Marelui Gâscan i s-a spus că venim cu pace. Să nu care cumva să ne facă vreun dribling de-al lui. Știți, nu, la ce mă refer:

Chiar și doamna Gica a fost rugată să-l îmbuneze pe spiritul din Trivale. Și i-am scris doamnei Gica: “Cu deosebit respect, doamnei Gica Dobin, în memoria lui Nicolae Dobrin, o legendă a fotbalului românesc”. Doamna Gica n-a promis nimic.

Cu inima mică am mers pe stadion. Infern acolo. Am picat taman pe sărbătoare. Argeșenii serbau 68 de ani de la înființare și s-au desfășurat ca la sărbătoare. Păi, teribil! Dar nici noi nu ne-am lăsat.

Sună nebunia de fluier. Avem mingea.

Ratăm. Avem iar mingea. O ia Carnat. Carnat înaintează. E calm. De unde calmul ăsta? O dă spre careu. Ce văzuse acolo? De ce o dăduse acolo? Eu nu văd nimic. E acolo Viana de la Argeș. Dar ce-mi face Viana? Își bate joc? Ce bine pentru Rapid. Pănoiu ia bășică și trage. Goooool! Gol. E gol. Incredibil.

E gol timpuriu, îmi spun. Ce-o să ne facem 82 de minute? Ce?

Toc semințe negre ca ficatul. Băi, dar nici astea nu-s ce erau o dată. Niște ecologice de astea cu coajă lungă și tare, fără sare destulă. N-ai ce să toci.

Crepulja îi pune piedică lui Meza. Ce mă fac? Lovitură liberă… of, s-a rezolvat.

Minutul 18. Pasă Said în careu. Offf, ratare.

Nu ne lăsăm! Pănoiu i-o pune lui Albu. Albu bombă de la 20 de metri. Greab scoate. De ce? De ce Greab ești bun? Bășica respinsă ajunge la Bălan! Bălan pe lângă poartă.

Pauză.

Ce-o zice Iosif în pauză? Ce le-o spune? Sper să nu facă vreo schimbare. Apărarea a mers bine. Mi-a fost frică la primul meci, cu Chindia, că era cam fragedă apărarea. Dar acum merge. E pe fază.

Nu fac față "la presiune". Fac o cruce cu limba. Începe repriza a doua.

FC Argeș pe noi. Pe mama noastră soartă. Nasol să dai gol în primele minute. Tremur ca varga, deși e fierbinte, e vară. Ale draculi semințe idioate, cine a inventat eco, bio.

Pănoiu, Pănoiu șut în Iștfan. Nu-i nimic. Ratare. Dar e de bine. Au mai trecut câteva minute din repriza a doua. Carnat îl joacă pe Bălan. Bălan șut. Ce se întâmplă? Mingea ia o traiectorie ciudată. Aha, Portarul lui Argeș o șterge și iese afară. Dar nu-i corner? De ce?

Minutul 58 o sămânță îmi intră între măsele. Haoleo, Dumitrașcu de la Argeș șut bun… pe lângă poartă. M-am speriat. Egalitatea era să fie. N-a fost!

Minutul 70. Am terminat berea. Aglomerație în careul Rapidului. Cap, de unde a apărut capul ăla? Cap, uf am scăpat. Prinde portarul nostru. Meciul se calmează. Ciudat.

Mi-e frică de ultimele 2 minute. Mi-e frică de prelungiri. Gata! Fluier. Rapid-FC Argeș 1-0.

Mi-e gândul la Dan Grigore. Pe 6 august a fost ziua de naștere a pianistului Dan Grigore. La Mulți ANI! Ce degete, ce minte are omul ăsta... Uite-l aici cu Imperialul, pe Dan Grigore, rapidist de-al nostru din popor. Ce victorie, ce cadou are maestru de ziua dumnealui:

Eh, știu că și Dan Grigore e-n gând cu mine... Ne așteaptă meciul cu Steaua. Iosife, fă-i una lui Gigi Becali să se roage de tine în genunchi să te vrea antrenorul lui. Și tu, regește, să-i dai cu tifla. Fă-i-o, te rog eu și Dan Grigore. Fă-i-o duminica viitoare, pe Național, când e Rapid-FCSB.

Asta-i cronica meciului Rapid-FC Argeș 1-0. Cu gol Pănoiu în minutul 8.